Autonieuws

It's hard to say I'm sorry

De grootste missers van 2016 waren...?

Je zou denken dat een industrie met meer dan een eeuw ervaring zich niet meer zo snel verslikt of op z'n minst beter zou weten. Maar niets is minder waar. Ook 2016 kende weer opmerkelijke automotive missers, al dan niet gevoed door de autobranche of -fabrikanten zelf. Dit waren de grootste.

Dodge Viper

Dodge Viper

Een stille, eenzame dood sterven als een groot auto-icoon. Veel triester wordt het niet. Tegelijk doet dit heengaan dubbel zoveel pijn omdat kennelijk niemand meer zit te wachten op onvervalst rijgenot. Te weinig in elk geval. R.I.P, geliefde Dodge Viper. Lees meer »

BMW 5-serie/Mercedes-Benz E-klasse/Audi Q5

BMW 5-serie/Mercedes-Benz E-klasse/Audi Q5

Ze zullen ongetwijfeld stuk voor stuk briljant rijden, maar kom op zeg, het kopieerapparaat bij het Duitse premiumtrio verdiende zich in 2016 beter terug dan de designafdeling. Mercedes-Benz spant helemaal de kroon momenteel. Lees meer »

Vencer Sarthe

Vencer Sarthe

Nederland en auto’s, het lijkt een mismatch voor de eeuwigheid te zijn. De Tukkers probeerden het desalniettemin opnieuw met Vencer. Inmiddels is dat avontuur al weer voorbij. Het hoofdkwartier in Vriezenveen staat leeg en de Sarthe zal blijven steken op slechts enkele exemplaren. Spijtig, maar waar. Lees meer »

Conceptcars

Conceptcars

Waar is de echte conceptcar gebleven?! Dus niet die zogenaamde experimentele opwarmertjes waarbij zelfs een nitwit in de smiezen heeft dat ze al voor 99% het productiemodel belichamen. Zó flauw. Nee, we willen de conceptcar terug waarop de volgende generatie ons rond 2050 uitlacht onder het mom ‘dacht men toen werkelijk dat wij ons hierin zouden gaan vervoeren?! Whahaha!'

Honda NSX

Honda NSX

Petrolheads zijn ongeduldige types of kunnen dat ineens zijn. Dat je ze lang laat wachten op de actie, dat willen ze nog best voor lief nemen. Maar zodra je eenmaal het gevoel geeft dat er schot in de zaak zit, probeer ze dan niet nog langer aan het lijntje te houden. Dan creëer je een contra-effect. Waarvan akte, Honda! Lees meer »

Hyundai i30

Hyundai i30

Ligt het aan ons of zijn er meer die het gevoel krijgen dat Kia in de algemene perceptie van de consument op een hoger voetstuk staat dan Hyundai? Dit was namelijk niet de bedoeling, en het is allemaal de schuld van Peter Schreyer. Daarom tekent deze ex-Kia-ontwerper nu Hyundai’s. Afgaande op de nieuwe Hyundai i30 lijkt het dat hij zo snel mogelijk teruggezet wil worden. Gaap. Lees meer »

Land Rover Discovery

Land Rover Discovery

Vierkant is uit bij Land Rover, rond is in. Geen probleem, mode doet dat soms. Ook met auto’s. Echter, daarvoor was er toch al de Range Rover Sport? Dus vertel nu eens, Land Rover, waarom zouden we als een blok voor de nieuwe Discovery moeten vallen?! Lees meer »

Fiat Tipo

Fiat Tipo

De Fiat Tipo is terug! Op historisch verantwoorde wijze, want de Tipo van weleer was al evenzo no-nonsense. Met hét verschil dat de aanschafprijs dat destijds ook was, in tegenstelling tot nu. Nee, Auto van het Jaar zal de Tipo niet opnieuw worden. Daarvoor mist ‘ie ook teveel flair. Lees meer »

BMW i8 Spyder

BMW i8 Spyder

Van begeerlijke nieuwkomer in 2014, naar laat maar in 2016. Begrijp ons niet verkeerd, nog altijd parkeren we heel graag een i8 op onze oprit. Dat neemt echter niet weg dat de herhaaldelijk aangekondigde i8 Spyder – in een jaar vol waanzinnige EV’s – nogal als mosterd na de maaltijd voelt. Als -ie überhaupt nog komt... Lees meer »

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Rijendik voor de showrooms van een merkdealer. Tientallen meters lang. Dat had de auto-industrie nooit eerder gezien. Evenals dat klanten en massa een significante aanbetaling deden voor een nog te onthullen auto die tegen de tijd dat ‘ie te rijden valt al lang en breed is ingehaald door de concurrentie. Alle dapperheid van Tesla opzij is de Model 3 het lachertje van 2016 gebleken. Lees meer »

Onthullingen

Onthullingen

Al net zo zouteloos als de gemiddelde conceptcar van nu is de onthulling van een nieuwe auto tegenwoordig. De eerste lijn is nog maar net getekend of de marketingmachine draait al op volle toeren mee. Vage computerschetsen, zweverige marketingpraat, een lawine aan clichématige teasers, nog enkele lekkages er achteraan, nog meer stoere marketingkreten en daarna doodleuk verwachten dat het publiek niet in slaap is gesukkeld. Vroeger ging dat toch echt beter. Vuurwerk, confetti, vrouwelijk schoon, de hele mikmak. Bovenal die euforische surprise. Tada! En daar komt de kippenvel...

Gerelateerde artikelen

Voor wie van kamperen én motorrijden houdt

Lifestyle & design
Voor wie van kamperen én motorrijden houdt
> Artikel lezen

Geen zee te hoog voor Rolls-Royce surfplank

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland

Autonieuws
Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen