Autonieuws

Toyota presenteert Yaris WRC in definitieve livery

Dat Toyota na jaren van afwezigheid terugkeert naar het Wereldkampioenschap Rally was bekend. Evenals dat dit staat te gebeuren middels een potige Yaris. De livery daarvan is nu uit de doeken gedaan. Maar het grootste nieuws is de aankondiging van een heuse hot hatch-variant van de Yaris.

Toyota is een rallygrootheid. Vooral in de jaren '90 maakte het op de zandpaden furore met de Celica GT4 en later de Corolla WRC. Viervoudig wereldkampioen werd Toyota hiermee. Vanaf seizoen 2017 moet de Yaris WRC die draad weer oppakken. Met onder de kap 380 pk en 425 Nm uit een 1.6 liter viercilinderturbo, gekoppeld aan vierwielaandrijving. Schakelen verloopt via een hydraulische sequentiële 6-bak en aan coureurs Jari-Matti Latvala en Juho Hänninen de zware taak om hier het beste van te maken en – als het even kan – in de voetsporen van Volkswagen te treden.

Straatversie
We gaan het zien hoe Toyota het ervan afbrengt in het WRC na zo'n lange pauze (sinds 1999). Tijdens de Rally van Monte Carlo wordt er afgetrapt. We kijken ernaar uit! Maar misschien nog wel meer naar de compacte hot hatch die Toyota heeft aankondigd, een afgeleide van de Yaris WRC (zie afbeelding 5). Toyota Gazoo Racing gaat deze klaarstomen voor de straat die onderdeel uitmaakt van het grotere plan om Toyota een spannender imago aan te meten. Wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen

Straatlegale Toyota Yaris WRC is wolf in schaapskleren

Autonieuws
Straatlegale Toyota Yaris WRC is wolf in schaapskleren
> Artikel lezen

'Sla hier af!' mondt uit in natte voeten

Autonieuws
'Sla hier linksaf' mondt uit in natte voeten
> Artikel lezen

Voorproefje aangekondigde Toyota Yaris hot hatch

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.