Autonieuws

Vencer Sarthe in zwaar weer

Het gaat niet goed met Vencer, de kleine sportautobouwer uit Vriezenveen, nabij Almelo. De productie van de Sarthe is stilgelegd en het is maar de vraag of dit slechts tijdelijk is of definitief.

Begin 2012 verwezenlijkte geestelijk vader Robert Cobben zijn jongensdroom een eigen sportauto te ontwikkelen, te bouwen en te vermarkten, maar daar is heden weinig van over. Er worden geen exemplaren van de Vencer Sarthe (naar het legendarische Le Mans-circuit) meer gebouwd in de kleine productiehal in Vriezenveen en ook de kantoren op de bovenverdieping staan leeg. Sterker, het gehele pand dat speciaal werd gebouwd om Vencer een stijlvol onderkomen te geven staat te koop of is te huur. 'Toch is er geen sprake van faillissement', benadrukt Cobben aan Autovisie.

Koude voeten Chinezen
Dat Vencer in zwaar weer is beland heeft alles te maken met een Chinese partij die had toegezegd te willen investeren in de Sarthe. Er waren zelfs al afspraken gemaakt, maar die zijn allemaal niet nagekomen. Dat dit een aderlating van cruciale proporties is en Vencer hierop zijn biezen al heeft gepakt belooft weinig goeds voor de definitieve toekomst van het merk en de Sarthe.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel pk voor nieuwe Ford Focus ST?

Spyshots
> Artikel lezen

Vredestein gaat voor originaliteit met speciale youngtimers-banden

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.