Autonieuws

The Grand Tour verbreekt download-records

Amazone Prime besluit het gehypte The Grand Tour enkel tegen betaling uit te zenden, terwijl Clarkson, Hammond en May gewend zijn wereldwijd meer dan 300 miljoen kijkers te trekken. Slim? Wie zal het zeggen. Het heeft in elk geresulteerd in het meest illegaal gedownloade programma ter wereld.

The Grand Tour ging op 18 november van start op het betaalde kanaal Amazone Prime en enkel in Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Japan en Duitsland. Binnenkort wordt het ook in andere landen uitgezonden, maar verstokte fans van het beruchte autotrio hebben geen zin in om daarop te wachten en grijpen en masse het illegale downloadcircuit aan om de autoshow alsnog op de voet te kunnen volgen. Zo concludeert het tracking-bedrijf Muso dat onderzoek doet naar illegale downloads van films en series.

Game of Thrones
De populariteit van TGT onder downloaders is zelfs zo groot dat Game of Trones en The Walking Dead moeten buigen voor de escapades van Clarkson, Hammond en May. Die groots opgezette, inmiddels 7-delige fantasieseries waren tot voor kort – met afstand – de grootste slachtoffers van piraterij. TGT is daarentegen nog maar net onderweg, maar nu al bijna 15 keer illegaal gedownload: de eerste aflevering 7,9 miljoen keer, aflevering twee 6,4 miljoen keer.

190 miljoen euro
Uiteraard is Amazone niet blij met dit bericht want het mist hierdoor veel inkomsten. Klagen over de betaalde kijkcijfers doet het echter niet. Die lopen 'in de miljoenen' volgens de Amerikaanse online betaalzender. Anderzijds, het maken van TGT kostte het bedrijf ook maar liefst 190 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen

Voor wie van kamperen én motorrijden houdt

Lifestyle & design
Voor wie van kamperen én motorrijden houdt
> Artikel lezen

Deze Scania zoekt jonge truckers

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland

Autonieuws
Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland
> Artikel lezen

Stoere Ford Ranger Raptor toch naar Nederland

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.