Autonieuws

Nieuwe 'superflitspaal' kent geen genade

Met je telefoon aan het spelen terwijl je geen gordel draagt en ondertussen ook nog eens te hard rijden? Als de Mesta Fusion, ook wel de 'superflitspaal' genoemd, mogelijk straks ook langs de Nederlandse wegen zou staan, zou je dat in één klap al gauw 400 euro kosten.

De Mesta Fusion van technologiebedrijf Safran Identity & Security is de natte droom van overheden in de jacht op automobilisten die de verkeersregels aan hun laars lappen. Vraag het de sterke arm der wet in het Midden-Oosten maar. Daar is de 'superflitspaal' al een groot succes gebleken. Niet zo gek, want als automobilisten aldaar tijdens een drukke spits ook maar een beetje over de scheef gaan, spekt dat de schatkist met 12.800 euro (omgerekend naar de boetehoogtes in Nederland). Per minuut als het moet!

België
Wanneer de superflitspaal optimaal presenteert (door de ogen van de oliestaatjes bezien), zo het dus zomaar kunnen zijn dat 'ie meer geld in het laatje brengt dan de olie in hun grond. België en haar bewind is van nature niet bedeeld met het zwarte goud en daarom is het inmiddels ook maar wat blij met de komst van de superflitspaal. Of Nederland hier binnenkort ook toebehoort, wie zal het zeggen. Den Haag kennende heeft het zonder meer interesse getoond.

Geen enkel andere flitspaal kan immers tot wel 32 automobilisten en truckers betrappen op het dragen van geen gordel, niet handsfree-bellen en het overschrijden van de maximumsnelheid. Simultaan, over 8 rijstroken en met nul procent foutmarge. Ook 's nachts.
En dat is nog niet alles. De Mesta Fusion heeft eventueel ook in de smiezen of er door rood gereden wordt, iemand aan het bumperkleven is, verkeerd inhaalt of onnodig op de vluchtstrook rijdt. Amai! Kan iemand bevestigen of er leven op Pluto is…

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Kia Sportage nu al naakt gespot

Spyshots
> Artikel lezen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend

Autonieuws
Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend
> Artikel lezen

Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla

Autonieuws
Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla
> Artikel lezen

Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...

Autonieuws
Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.