Autonieuws

Knalgele SP275 RW is Ferrari's jongste one-off

Special Project, Ferrari's bespoke-afdeling, heeft het weer eens druk gehad met een opdracht van een gefortuneerde klant die wat anders wenste dan een 'standaard' F12berlinetta. Dit is de SP275 RW Competizione.

De F12berlinetta is in trek bij Ferrari-klanten die zonder pardon twee keer de prijs van die volbloed betalen om iets heel bijzonders te bezitten. Na de F60 America, F12 TRS, SP America en F12tdf is de SP275 RW Competizione namelijk de zoveelste one-off gebaseerd op de F12. En als de naam dat al niet doet, dan verraden de vele details wel dat de opdrachtgever er een sterke voorliefde voor de 275 GTB van weleer op nahoudt.

Kammback
Het ietwat tuitende front met rechtlijnige koplampen, de vele 'kieuwen' en de klassiek gestileerde tankdop; er zijn legio details die aan de 275 GTB van midden jaren '60 doen denken. In het bijzonder aan de Ferrari 275 GTB/C uit 1964, volgens kenners de meest waardevolle Ferrari op dit moment. Oftewel, meer dan elke 250 GTO. Hoe dan ook, zelfs de 'Kammback'-achterzijde herinnert aan misschien wel het mooiste Ferrari-era ooit.

780 pk
Zoals vaak het geval zijn de one-offs van Ferrari nogal mysterieus. Technische details zijn schaars, maar het Amerikaanse Moto1.com heeft weten te achterhalen dat ene Rick Workman uit Florida de eigenaar is van deze SP275. Dat zou weleens kunnen kloppen, gezien de intialen 'RW' in de volledige naam van de in Giallo triplo strato gehulde bolide. Onderhuids gaat naar verluidt dezelfde 780 pk sterke V12 schuil als in de F12tdf, en de ontwikkeling plus de bouw van de SP275 RW Competizione heeft zo'n twee jaar geduurd.

Gerelateerde artikelen

Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12

Autonieuws
Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Configurator Ferrari 812 Superfast is slecht voor je

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoveel kost(te) de Ferrari F12tdf…

Autonieuws
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.