Autonieuws

Snellere auto's voor Nederlandse politie

De Zweedse politie heeft 'm onlangs in gebruik genomen: de nieuwe Volvo V90. Het is echter maar de vraag of onze sterke arm volgt hierin. De opvolger van de Volvo V70 moet namelijk minstens 250 km/h kunnen halen, zo eist de Nederlandse politie.

Criminelen doen waar ze zin in hebben, en dat houdt in dat ze zo'n beetje elke vluchtauto kunnen kiezen (lees: stelen) waarmee ze denken de politie te snel af te zijn. Regelmatig lukt dit dan ook, want lang niet alle Volvo's van de Nederlandse (snelweg)politie zijn zo snel om de vaak gebruikte BMW's, Audi's en Mercedessen van het op de vlucht geslagen uitschot bij te houden.

Graag ziet de politie dit veranderen en daarom hebben ze bij een aanbesteding voor 80 nieuwe auto's de eis neergelegd dat de opvolger van de huidige Volvo V70 minstens 250 km/h moet kunnen halen. Dit blijkt uit documenten die De Telegraaf in handen heeft gekregen.

Comeback politie-Porsche?
Welke favoriet de politie op het oog heeft, is niet bekend. Projectleider Infrastructuur Egbert-Jan van Hasselt geeft in een reactie aan 'dat de politie vooral voor de allerbeste optie wil gaan'. Volgens hun Zweedse collega's is dat de Volvo V90 (en dat heeft naar eigen zeggen niets met chauvinisme te maken). De eerste exemplaren zijn reeds in gebruik genomen.

Ook de V90 is een kanshebber voor de Nederlandse politiekorps. Het moet dan echter wel een T6-uitvoering zijn, want dat is de enige motorisering die 250 km/h kan halen. Oftewel, de auto's van de eerdergenoemde Duitse merken maken meer kans, aangezien zij veel meer bloedsnelle modellen in huis hebben. Wie weet keert de 'politie-Porsche' wel terug.

Gerelateerde artikelen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen zee te hoog voor Rolls-Royce surfplank

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.