Autonieuws

Renault Kangoo opgefrist

De Kangoo heeft voor het modeljaar 2006 een aantal wijzigingen gekregen. Niet alleen het exterieur van de wagen is aangepakt, ook onder de huid zijn er enkele dingen gewijzigd.

Aan de buitenkant zien we een nieuwe grille en nieuwe richtingaanwijzers. Verder heeft Renault de Kangoo drie nieuwe kleuren gegeven, waarmee het totale aantal kleuren op tien komt. Ook in het interieur zijn nieuwe kleuren te vinden, in vorm van nieuwe bekledingen.
 
Grijze bumpers
De drie uitrusting niveau’s zijn te herkennen aan de bumpers. Zo heeft de goedkoopste versie, de Authentique, een grijze bumper. De duurdere versie hebben of een halve grijze bumper (Expression) of hebben de bumper helemaal in de carrosseriekleur mee gespoten (Privilège) . De Authentique heeft ook nieuwe wieldoppen en de Privilège is standaard voorzien van lichtmetalen velgen.
 
Pakketten
Naast het kiezen van een uitrustingniveau hebben de kopers van de vernieuwde Kangoo ook nog keuze uit een viertal optiepakketten. Zo beidt het ‘Famille’ pakket zaken extra als centrale armsteun, klaptafeltjes voor de achterste passagiers, een communicatiespiegel en een opberglade onder de passagiersstoel. Het pakket ‘Enfants’ heeft als extra’s klaptafeltjes en communicatiespiegel. Verder beidt het pakket ‘Electrique’ zaken zoals elektrisch bedienbare buitenspiegels, boordcomputer  en buitentemperatuurmeter. Als laatste is er het pakket ‘Easy’, die pakket omvat zaken als centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, vertraagde uitschakeling van de koplampen, vertraagde uitschakeling van de binnenverlichting en ‘intelligente’ ruitenwissers.
 
Diesels krachtiger
Ook onder de kap is het een en ander gebeurd. Zo verhoogde Renault het vermogen van de drie diesels met 5 pk. De nieuwe versies leveren nu 60, 70 en 85 pk. Alle drie motoren meten 1.5 liter. Bij de benzine varianten is er niets veranderd. Zo zijn er nog steeds de 75 pk sterke 1.2 16V motor en de 1.6 16V motor die desgewenst met een automaat uitgerust kan worden.
 
Al vanaf september bij de dealers
De Renault Kangoo Generation 2006 staat al vanaf september 2005 bij de dealers. Of de prijzen ook gewijzigd zijn is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Renault brengt Limited-lijn op de markt

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault presenteert een elektrische Kangoo Be Bop

Autonieuws
Renault presenteert een elektrische Kangoo Be Bop
> Artikel lezen

Meer zitplaatsen in Renault Grand Kangoo

Autonieuws
Meer zitplaatsen in Renault Grand Kangoo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.