Autonieuws

Alfa Romeo Stelvio in burgermansuitvoering

Gaaf, die Alfa Romeo Stelvio Q! Maar dankzij een door Ferrari ontwikkelde V6 en inherent daaraan een steigerend prijskaartje geen haalbare kost voor Jan en alleman. Gelukkig komen er ook beter betaalbare burgermansversies en de eerste foto's daarvan zijn opgedoken.

Niet online, maar op de televisie heeft de gewone Alfa Romeo Stevio zijn debuut al beleefd. In thuisland Italië en vergezeld door de Italiaanse premier en een steevast in casual zwart gehulde Sergio Marchionne, de grote baas bij de Fiat Chrysler Automobiles. Een oplettende kijker was er als de kippen bij om daarvan enkele kiekjes te maken en vervolgens zo aardig deze met de rest van de wereld te delen. Waarvoor dank.

Ook stijlvol zonder make-up
De televisie-uitzending stond in het teken van een fabrieksbezoek bij Alfa Romeo. Nogal wiedes dat het merk die gelegenheid aangreep om haar nieuwste aanwinst te showen. Niet in de duurste Q-uitmonstering maar zonder diens dikke laag make-up. En ook dan blijkt de Stelvio een stijlvolle, typisch Italiaanse verschijning, vinden wij.

Motoren
Welke motoren anders dan de tot dusver aangekondigde, 510 pk sterke V6-biturbo in de Stelvio komen te liggen is officieel nog niet bekend. Echter het moet wel heel raar lopen wil dit niet dezelfde versies zijn als bij de Giulia. Oftewel, een 2.0 liter viercilinder-benzine met 200 of 280 pk en een 2.2 liter diesel met 136, 150, 180 of 210 pk.

Gerelateerde artikelen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe recordhouder op de Ring: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Autonieuws
Record Alfs
> Artikel lezen

Alfa Romeo Stelvio treedt verder in detail

Autonieuws
> Artikel lezen

Aantrekkelijke(re) vanafprijzen voor Alfa Stelvio

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.