Autonieuws

Suzuki prijst nieuwe Ignis

Na beetje bij beetje meer los te hebben gelaten over de Ignis heeft Suzuki nu ook de prijzen van de guitige mini-crossover bekendgemaakt.

Met de Ignis wurmt Suzuki zich tussen het A- en B-segment in. Zo zijn bijvoorbeeld de Volkswagen Up! en Citroën C1 een stukje kleiner dan de Japanner, maar de Ford Fiesta en Kia Rio weer een stukje groter. Bovendien noemt Suzuki de Ignis een mini-crossover. Daar is wat voor te zeggen (gezien de relatief grote bodemvrijheid), maar toch vooral een marketingterm. Fiat hoor je hier namelijk niet over bij de Panda en toch is die auto wellicht de grootste rivaal voor de Ignis. Beide hebben vrijwel dezelfde maatvoering en ook qua looks kennen ze best enige gelijkenissen. Hoe anders is dat qua prijsstelling.

Dure yen?
Waar de Fiat Panda bij € 11.030,- begint, prijst Suzuki de nieuwe Ignis vanaf € 14.499,- (inclusief rijklaarkosten). Een flink stuk hoger dus en bijna op het niveau van het B-segment. Dure yen misschien? Afijn, voor 14,5 mille rijd je de Suzuki Ignis voorzien van 1.2 liter DualJet-motor. Qua standaarduitrusting kun je rekenen op minimaal airconditioning, een radio/CD/MP3-speler met Bluetooth, elektrisch bedienbare ramen vóór, ESP en zes airbags.

Speciale introductiemodellen
Speciaal voor de snelle beslisser heeft Suzuki twee introductiemodellen samengesteld: Select Intro en Stijl Intro. Deze extra compleet uitgeruste uitvoeringen zijn bovenop de standaarduitrusting voorzien met het In-Touch Android-infotainmentsysteem met 7 inch touchscreen, Bluetooth met iPhone-connectie, WiFi, TomTom 3D-navigatie en muziekstreaming via Spotify. Op de Ignis Stijl Intro is ook een achteruitrijcamera aanwezig. De prijzen beginnen bij € 15.999,-.

De Suzuki Ignis kan per direct besteld worden. Vanaf januari staat 'ie ook daadwerkelijk bij de dealer.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

De nieuwe Suzuki Ignis: olijke crossover

Autonieuws
De nieuwe Suzuki Ignis: olijke crossover
> Artikel lezen

Tweede, derde, vierde en zesde plek in kampioensch

Autonieuws
Tweede, derde, vierde en zesde plek in kampioensch
> Artikel lezen

Suzuki presenteert gefacelifte Vitara

Autonieuws
Suzuki presenteert gefacelifte Vitara
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.