Autonieuws

Exclusief en prijzig: Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Nee, het is niet de duurste cabriolet ter wereld. En ook niet de meest luxueuze of meest exclusieve. Maar met de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet presenteert de luxetak van Mercedes-Benz wel een auto die in alle facetten heel dicht in de buurt komt van het behalen van die superlatieven.

Met een gelimiteerde productie van 300 exemplaren en een prijskaartje van 300.000 euro (exclusief belastingen) is de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet wel één van de meest exclusieve alsook één van de meest prijzige cabriolets van dit moment. En de som der delen maakt hem simpelweg heel bijzonder.

Meer chroom, luxe en uitstraling
De auto is gebaseerd op de S 600 Cabriolet, maar gaat met name op het gebied van luxe en uitstraling een forse stap verder. De Maybach Cabriolet is voorzien van een iets anders getekende bumper, veel chromen accenten en speciale 20 inch Maybach-wielen.

Speciale bagageset
De echte luxe treffen we echter aan zodra je het portier opent of het dak laat zakken. Notenhout, superzacht leder, exclusieve Maybach-logo's en een speciale bagageset zijn exclusief aan de S 650 voorbehouden. Alle 300 eigenaren krijgen zelfs een certificaat ondertekend door Daimler's topman Dieter Zetsche.

Comfortabel sprintkanon
Is het relevant? Niet echt, maar voor wie het weten wil: de S 650 Cabriolet sprint in 4,1 seconde naar 100 km/h. Dat kan hij dankzij een 630 pk sterke 6.0 liter V12 voorzien van twee turbo's. Alle vermogen gaat via een 7G-tronic naar de achterwielen terwijl luchtvering en variabele demping zorgt voor ultiem comfort.

Mercedes-Maybach neemt de S 650 vanaf het voorjaar van 2017 in productie.

Gerelateerde artikelen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Brabus Rocket 900 Cabrio: met 350 km/h over de Autobahn

Tuning & styling
Brabus Rocket 900 Cabrio: met 350 km/ over de Autobahn
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Mercedes-Maybach weer S-klasse de baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo smoelt de Vision 6 Cabriolet bij serieproductie

Autonieuws
Zo smoelt de Vision 6 Cabriolet bij serieproductie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.