Autonieuws

Jaguar I-Pace Concept: elektrische SUV met wow-factor

Jij vindt de Tesla Model X geen fraaie auto maar het concept van een elektrische SUV bevalt je wel? Dan heeft Jaguar vanaf begin 2018 een wel heel gaaf model in de showrooms staan. Deze I-Pace, die nu nog een conceptcar is, heeft een wow-factor waar zelfs de benzine in onze aderen sneller van gaat stromen.

Jaguar laat zich met deze I-Pace Concept van haar meest innovatieve kant zien. En het mooie is, het is geen toekomstmuziek waarvan de laatste noot stil zal sterven. Nee, deze I-Pace zal daadwerkelijk het productiestadium gaan halen. Jaguar laat nu al weten dat ze eind 2017 het productiemodel zal presenteren om vervolgens de I-Pace vanaf begin 2018 bij de dealers binnen te rijden.

In 4 seconden naar 100 km/h
De I-Pace is een volledig elektrisch aangedreven SUV. De elektromotoren op de voor- en achteras leveren samen een vermogen van 400 pk en een koppel van 700 Nm. Daarmee moet de I-Pace in een seconde of vier naar 100 km/h weten te accelereren. Dat zijn prestaties waar menig sportauto nog jaloers op is.

Sportieve rij-eigenschappen dankzij F-Pace
Om die sportiviteit extra te benadrukken is de I-Pace grotendeels gebaseerd op het onderstel van de F-Pace. En die heeft op zijn beurt weer veel overeenkomsten met de F-type (voorwielophanging) en XF (achterwielophanging). Verder spreken de Britten over een laag zwaartepunt, prima aerodynamica en vierwielaandrijving.

80% opladen binnen een uur
Jaguar claimt een actieradius van zo'n 500 km. Gemeten volgens de NEDC-norm, dat wel. Maar in de praktijk moet het erop neerkomen dat je prima rond de 300 km moet kunnen afleggen. Opladen kan snel. Binnen een uur is de batterij weer voor 80% gevuld.

Maximale binnenruimte dankzij elektrische aandrijving
Het grote voordeel van een elektrische auto wordt met de I-Pace optimaal benut: maximale binnenruimte. Doordat je niet te maken hebt met een aandrijftunnel, brandstoftank en tal van andere mechanische componenten konden de exterieurafmetingen beperkt blijven terwijl er een maximale binnenruimte is gecreeerd. Concreet spreekt Jaguar over de buitenmaten van een compacte SUV met de binnenruimte van een full-size exemplaar.

Interieur vol schermen
Binnenin de I-Pace is er behalve veel ruimte de nodige aandacht voor hightech. Het instrumentenpaneel is vervangen door een scherm terwijl een tweede scherm en een full-color head-up display andere belangrijke informatie tonen. De Britten laten doorschemeren dat dit interieur model zal staan voor de Jaguar-interieurs van de toekomst.

Productiemodel nagenoeg identiek aan conceptcar
Zoals gezegd komt de I-Pace in 2018 op de markt. De verwachting is dat het productiemodel nauwelijks af zal wijken van deze conceptcar. En dat is geweldig nieuws!

Gerelateerde artikelen

Jaguar lanceert raceklasse met I-Pace in hoofdrol

Autonieuws
Jaguar
> Artikel lezen

Markante Jaguar I-Pace per direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Jaguar I-Pace zet in op 'slechts' drie kwartier stekkeren

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op productiemodel Jaguar I-Pace

Autonieuws
Eerste blik op productiemodel Jaguar I-Pace
> Artikel lezen

Jaguar Land Rover op bijzondere wijze op zoek naar talent

Autonieuws
Jaguar Land Rover op bijzondere wijze op zoek naar talent
> Artikel lezen

Jaguar I-Pace nog prototype in optima forma

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.