Autonieuws

Ben jij de Max Verstappen in Commando-territorium?

Ben jij de Max Verstappen in Commando-territorium?

Messcherp van geest, fysiek topfit, onverschrokken en daardoor keer op keer succesvol. Max Verstappen is momenteel vriend en vijand te slim af in de Formule 1. En dat al op zo'n jonge leeftijd. Zoiets kan alleen wanneer je over de juiste mentaliteit beschikt en een harde leerschool hebt genoten. Met vallen en opstaan, maar altijd frisse zin. Ben jij uit hetzelfde hout gesneden, maar als twintiger net iets te laat aan een Formule 1-carrière begonnen, dan kan het Korps Commandotroepen weleens het ultieme alternatief zijn.

Max Verstappen is precies de persoon en coureur die de Formule 1 momenteel nodig heeft. Iemand met karakter en charisma, maar die tegelijk aan de hand van een nuchtere kijk en tomeloze drive de grenzen van zichzelf, zijn collega's en dat van zijn ganse sport opzoekt zonder de regels breken of – middels onverschrokken (inhaal)acties – ze in elk geval verbuigt zodat ze in een nieuw daglicht worden geplaatst. Dat kun je afkeuren, maar laat het werkelijke oordeel hierover vooral over aan de beleidsbepalers. Feit is dat het Nederlandse supertalent met zijn ongekende overwinningsdrang alles en iedereen in de Formule 1 het maximale uit zichzelf te halen. En dat bij 19 lentes jong.

De ene Max is de andere niet

Geen 19 meer, maar wel tussen de 20 en 28 jaar en uit hetzelfde hout gesneden, ook dan kun je alsnog Max Verstappen worden. Niet van de Formule 1, maar van het Korps Commandotroepen. En het mooie is: Defensie zoekt niet één Max, maar zoveel mogelijk met die naam of mensen die dat figuurlijk gesproken graag willen heten. Maar besef goed: alle hout is geen timmerhout.

Hoezo, timmerhout?
Nou, logischerwijs zijn enkel de allerbeste militairen – zowel fysiek als mentaal – geschikt als commando. Tijdens de zware trainingen en selectie wordt een groot deel van het kaf al van het koren gescheiden. Geeft dit aanstalten om de handdoek nu al in de ring te gooien, dan ben jij niet de Max die Defensie zoekt. Want de ware Max Verstappen gaf het gegeven dat eerst de karts en Formule 3 - dé beproefde aanloop naar de Formule 1 - doorlopen moesten worden om de gedroomde nieuwe Senna of Schumacher te worden alleen maar energie.

Karakter is een pré

Hoe dat heet? Karakter, en dat is precies waarnaar Defensie ook zoekt bij de volgende generatie commando's. Integriteit, wilskracht, openheid en een intelligent inlevingsvermogen zijn zoal enkele cruciale eigenschappen daarvan. Alleen dan kun je als commando rationele (team)beslissingen nemen op het moment suprême, waar ook ter wereld en tijdens de meest extreme en verrassende omstandigheden. Zoals Max Verstappen te midden van een hectisch F1-veld in een split second bepaalt om in dat ene gaatje tot het gaatje te gaan. Met alle mogelijke risico's van dien, jazeker, maar waarbij een goede afloop ook ontzettend veel voldoening geeft. Een soortgelijk, waargebeurd voorbeeld uit het leven van een commando? Bekijk de mini-documentaire – met real live missiebeelden van het Korps Commandotroepen Task Force 55 – op www.werkenbijdefensie/commando. Hierna nog steeds enthousiast? Ga dan Maximaal door je als commando aan te melden bij Defensie.

Gerelateerde artikelen

Vredestein gaat voor originaliteit met speciale youngtimers-banden

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoeveel pk voor nieuwe Ford Focus ST?

Spyshots
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen