Autonieuws

Donald Trump's liefde voor de auto

Deze van zijn auto’s moet Donald Trump laten staan nu

Redactie10 november 2016

Dat de 45ste president van Amerika van vrouwelijk schoon en revolvers houdt is wijd en zijd bekend. Maar wist je ook dat Donald Trump al zijn hele fortuinlijke leven een grote passie heeft voor auto’s. Echter van deze drie liefdes kan hij die laatste en in het bijzonder de volgende bolides maar beter op een laag pitje zetten de komende 4 jaar. Wie weet nog langer...

Lamborghini Diablo VT Roadster 1

Lamborghini Diablo VT Roadster

Trump heeft naar verluidt een zwak voor Amerikaanse auto's, maar dat is deze selectie niet aan te zien. Deze Lamborghini Diablo VT Roadster, voorzien van 500 pk sterke V12, rijdt hij al sinds 1997 met enige regelmaat. Tot voor kort tenminste, want de ‘Donald-Diablo’ staat te koop momenteel.

Mercedes SLR McLaren 2

Mercedes SLR McLaren

Je kunt van Trump zeggen wat je wilt, hij koestert én rijdt zijn wagenpark. Eveneens in zijn Mercedes SLR McLaren wordt waarschijnlijk de rijkste president allertijden regelmatig gespot. En ook deze exoot ziet hij niet zozeer als snelle, lucratieve snabbel. Trump heeft de zilvergrijze schicht al sinds 2003 in bezit. ’t Was dan ook een cadeautje destijds, compleet met rode strikt eromheen.

Rolls-Royce Phantom 3

Rolls-Royce Phantom

Bolide van Europese makelij nummer drie! En misschien wel die het best past bij de persoonlijkheid van Trump. De Rolls-Royce Phantom wordt voornamelijk gebruikt voor zakelijke uitstapjes. Eenmaal in het Witte Huis zullen die nog veel frequenter voorkomen, maar de ‘Roller’ blijft voortaan thuis.

Rolls-Royce Silver Cloud 4

Rolls-Royce Silver Cloud

Nog een Rolls. Eentje uit 1956 nota bene, een Silver Cloud, waarmee Trump een heel speciale band heeft. ’s Werelds machtigste man in spe kocht ‘m tijdens de jaren zeventig en het zou de eerste auto van topklasse zijn die hij zich kon permitteren. Als tweedehandsje weliswaar, maar toch.

Chevrolet Camaro Indianapolis 500 Pace Car 5

Chevrolet Camaro Indianapolis 500 Pace Car

In 2011 mocht Trump de Pace Car besturen tijdens de legendarische Indy 500 Nascar. Dat zorgde toen al voor ophef, want het publiek begreep niet waarom die taak niet een professionele piloot te beurt viel. Uiteindelijk kon Trump 'geen tijd vrijmaken' en was de eer alsnog voor echte racelegende. Trump kreeg de Chevy niettemin wel cadeau. Als troost of juist als bedankje dat hij niet was komen opdagen, dat is niet duidelijk.

Cadillac One 6

Cadillac One

Tot zover de auto’s waarin Trump zit voorlopig niet zal laten spotten. Dit gevaarte daarentegen. De Cadillac One, beter bekend als The Beast, ís de auto waarin Trump zich zal laten vervoeren vanaf nu. Of hij het nu wil of niet. Veiligheid voor alles. En dan nog... Trump is toch een patriot?

Gerelateerde artikelen

Deze Scania zoekt jonge truckers

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Stoere Ford Ranger Raptor toch naar Nederland

Autonieuws
> Artikel lezen

Voor wie van kamperen én motorrijden houdt

Lifestyle & design
Voor wie van kamperen én motorrijden houdt
> Artikel lezen

Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland

Autonieuws
Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland
> Artikel lezen