Autonieuws

Opel Insignia Grand Sport teast met 'slimme' LED-verlichting

Opel maakt zich op voor de onthulling van de nieuwe Insignia. Middels een teaser van een IntelliLux LED-koplamp willen de Duitsers ons warm laten lopen voor hun vlaggenschip die de toevoeging Grand Sport meekrijgt.

Opel wil hogerop, en de nieuwe Insignia Grand Sport zal de vaandeldrager van die ambitie zijn. Hoe? Aan de hand van een groter, flamboyanter koetswerk, een lager leeggewicht en meer 'slimme' elektronica dan ooit tevoren. Eén van die snufjes is de nieuwe IntelliLux Matrix LED-verlichting, een koplamptechniek die debuteerde op de Astra en voor de nieuwe Insignia is doorontwikkeld.

400 meter
Opel meldt dat de nieuwe generatie, adaptieve IntelliLux-verlichting op de Insignia Grand Sport niet 16, zoals op de Astra, maar 32 LED-units bevat. Dit zorgt niet alleen voor een betere lichtopbrengst, maar hierdoor kan de bundel ook gerichter gestuurd worden met het oog op de rij- en wegomstandigheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk continu grootlicht te voeren, zonder tegenliggers te verblinden. Maximaal kunnen de IntelliLux-koplampen zo'n 400 meter schijnen, aldus Opel, die tevens laat weten dat het design ervan is geïnspireerd op de koplampen van de in 2013 gepresenteerde Monza Concept.

De Opel Insignia Grand Sport zal begin 2017 bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Buick Regal GS hint alvast naar nieuwe Opel Insignia OPC

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.