Autonieuws

Ducati's nieuwe moordmachine: 1299 Superleggera

Gerben Witten 8 november 2016

Ducati wenst ons allemaal zo snel mogelijk een fijn leven in het hiernamaals. Doet het niet echt natuurlijk, maar je zou het haast denken. Want welke sterveling wil nu niet als de sodemieter één van de slechts 500 gemaakte 1299 Superleggera's tussen zijn benen.

Maak kennis met femme fatale onder de motorfietsen. Ze heet Ducati 1299 Superleggera, weegt 156 kilogram schoon aan de haak en is bedeeld met 215 vurige pk's. Gelezen? Laat het dit dan eventjes op je inwerken. Gedaan? Een simpele rekensom leert dan dat de pk/gewichtsverhouding van deze Italiaanse schone 725 gram per pk bedraagt. Om in autotermen te spreken: dat is gunstiger (lees: dodelijker) dan dat van de Koeningsegg One:1, waarbij elk pk tekens 275 gram meer in beweging moet zien te krijgen. Zijn ze bij Ducati nu helemaal…

Schreeuwend duur
Dat Superleggera naar het Nederlands vertaald 'super licht' betekent is bekend dankzij Lamborghini, officieel de baas over Ducati. Die naam voor Ducati's nieuwe moordmachine was dus snel gevonden. Al een paar jaar geleden trouwens, want deze 1299 is niet Ducati's eerste, vederlichte Superleggera. De 1199 Superleggera ging 'm al voor.

Ook toen al was er ontzettend veel gebruikgemaakt van titanium en carbon om het leeggewicht zo laag mogelijk te krijgen en de kostprijs absurd hoog. Net als nu bij de 1299 Superleggera. Maar dat rijd je wel een motorfiets die mogelijk in de praktijk nog exclusiever is dan op papier. Hoezo dat? Nou, zelfs enkele exemplaren van de vorige, ook tot vijfhonderd stuks gelimiteerde 1199 Superleggera wachten nog altijd op een slachtoffer met 70 mille in de broekzak.

Gerelateerde artikelen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen