Autonieuws

Deze 7 Opels kun je verwachten in 201...

Deze 7 Opels kun je verwachten in 2017

Onlangs vroeg iemand hoeveel nieuwe auto's er per jaar geïntroduceerd worden. Het juiste antwoord daarop geven valt niet mee. Honderd? Tweehonderd? Veel in elk geval, en ook in 2017 dendert de trein gewoon door. Met Opel voorop, want de Duisters hebben zowaar 7 nieuwe modellen in de pijplijn zitten.

Deze 7 Opels kun je verwachten in 2017
Niet eerder in Opel's lange historie – die teruggaat tot 1899 – introduceerde het Duitse merk zoveel nieuwe modellen in één kalenderjaar. Zo'n megaproject verdient een speciale naam en die luidt zodoende het '7 in 17'-offensief. En deze zeven nieuwe Opels zijn in feite nog maar het begin van een veel groter offensief. Tot 2020 wil Opel namelijk in totaal 29 nieuwe dan vernieuwde modellen presenteren. Goed, eerst maar eens die nu aangekondigde nieuwelingen. Welke zeven zijn dat? Een overzicht.

Van reeds bekend tot mysterieus

Van de Opels die volgend jaar hun debuut zullen maken ken je er al enkele. De Ampera-e bijvoorbeeld, de EV met een verrassend grote elektrische actieradius van 400 kilometer. Ook relatief compact, maar van een heel ander kaliber is de Karl Rocks. Ook dat model beleefde zijn debuut op de Autosalon van Parijs in september.

Insignia

Een model waar je eveneens al enigszins kennis hebt kunnen maken, maar die nog niet 100% uit de doeken is gedaan, is de gloednieuwe Insigna. Opel's vlaggenschip, die de toevoeging Grand Sport meekrijgt, gaat in 2017 zijn tweede generatie in en is volgens de Duisters bedeeld met een vierdeurs coupé-achtig design. Op deze wijze hoopt Opel opnieuw bijna een miljoen Insignia's te kunnen verkopen.

Opel #4 in 2017 is de stationvariant van de Insignia Grand Sport, vanouds Sports Tourer genaamd. Wil je alvast een glimp opvangen van hoe die eruit komt te zien? Kijk dan naar de Monza Concept, aldus Opel. Daarnaast wordt er alvast beloofd dat de binnenruimte aanzienlijk gaat toenemen. Wil je dit alles liever met een stoere uitstraling, dan heeft Opel de Insignia Country Tourer voor je. Dit 'vijfde' model beschikt standaard over avontuurlijke offroad-looks en vierwielaandrijving.

Meriva-opvolger

Een ander compleet nieuw model met stoere looks is de opvolger van de Meriva. Zoals wellicht bekend gooit Opel het daarmee over een andere boeg en werkt het daarvoor samen met het Franse PSA.
De vervanger van de Meriva zal namelijk niet langer een MPV zijn (met tegenovergestelde portieren), maar een compacte crossover met de toepasselijke naam Crossland X. En de Mokka X dan? Dat zijn wij ook benieuwd naar, maar Opel beweert stellig dat beide crossovers niet in elkaars vaarwater zullen zitten.

Sterker, zelfs de tweede crossover die voor 2017 op het programma staat kan prima op eigen benen staan volgens de Duitsers. Daar valt nu al meer voor te zeggen, want dit is een auto die opereert in het hogere C-segment, waarmee het een directe aanval vormt tegen grotere SUV's als de Peugeot 3008 en Renault Kadjar.

Vivaro

Tot slot Opel '7 van 7' (of eigenlijk 8 als de Insignia Country Tourer apart wordt gerekend, net als de Karl Rocks). Het gaat om de Vivaro Tourer, een nieuwe uitvoering van de personenbus. Oftewel, Opel houdt er een ietwat merkwaardige telling op na, maar één ding is zeker: de Duitsers willen knallen in 2017.
Redactie
Door Redactie
Deze 7 Opels kun je verwachten in 2017

Mis geen belangrijk Opel-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers