Autonieuws

Verplicht languit zitten in Volvo S90 Excellence

Volvo wil ook in China doorbreken en dan met name bij de Chinees die wat meer te besteden heeft. Haar troef: de S90 Excellence met verlengde wielbasis en zonder passagiersstoel.

Feitelijk heeft Volvo twee nieuwe S90-uitvoeringen voorgesteld. De één is een versie met verlengde wielbasis, de andere is de ultra-luxe S90 Excellence op basis van die eerste. Beide modellen worden geproduceerd en vermarkt in China, maar een lancering elders in de wereld wordt niet uitgesloten.

Driezitter
Zoals wellicht bekend telt in China 'hoe langer, hoe meer aanzien'. Hiermee wordt op de wielbasis van een auto geduid en het is daarom dat je in steden als Peking, Hongkong en Shanghai even vaak auto's met een verlengde wielbasis zien rondrijden als het feitelijke vlaggenschip van merk X of Y. De S90 is überhaupt Volvo's topmodel en vangt met de S90 Excellence dus twee vliegen in één klap. En dat terwijl er een stoel is geschrapt.

Lounge Console
Het Excllence-concept kennen we natuurlijk al van de XC90 Excellence, waarbij eveneens nog mooiere interieurmaterialen zijn gebruikt dan normaliter en ook qua andere vormen van luxe alle registers zijn opengetrokken. Ook de zogeheten Lounge Console hebben de Zweden eerder al eens voorgesteld, maar niet eerder werd het standaard op een Volvo toegepast. Oftewel, een voorste passagiersstoel is niet eens verkrijgbaar op de S90 Excellence. In plaats daarvan heeft de klant de keuze uit een tafeltje met laptophouder of een opbergconsole om bijvoorbeeld de schoenen te stallen en de voetjes lekker relax te laten bundelen.

Proost op het goede leven
Ook de middenconsole tussen de twee individuele zetels achterin is veredeld. Met extra klaptafeltjes, geïntegreerde bekerhouders die verwarmbaar en te verkoelen zijn en uitgebreide infotainment. Of de op maat geblazen champagneglazen van het Zweedse Orrefors inbegrepen zijn is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

R-Design: sportief maatpak voor Volvo S90 & V90

Autonieuws
Volvo S90 & V90
> Artikel lezen

Volvo S90 en V90 overgoten met Polestar-sausje

Autonieuws
Volvo S90 en V90 overgoten met Polestar-sausje
> Artikel lezen

Jarige Volvo trakteert op rijk uitgeruste 90th Editions van 90-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo prijst verlengde S90L Excellence

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo S90 wint prestigieuze designprijs

Autonieuws
Volvo S90 wint prestigieuze designprijs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.