Autonieuws

Citroën komt met C-SportLounge naar IAA

Citroën komt met een fraaie 4-deurs coupé naar Frankfurt. Ook met deze conceptcar laat Citroën goed zien welke kant ze op willen. Het uiterlijk van de C-SportLounge is ronduit bijzonder te noemen.

Op het eerste oog lijkt de Citroën C-SportLounge een MPV, maar Citroën vertelt ons dat de wagen een 2+2 is. Een soort 4-deurscoupé eigenlijk, net als de Mercedes CLS. Maar in tegenstelling tot de CLS openen de achterdeuren van de C-SportLounge tegengesteld. Net als de deuren van de nieuwste Rolls-Royce. Dit moet de achterpassagiers een ruime toegang bieden.
 
Cw-waarde: 0.26!
De Citroën ziet er sportief uit, mede dankzij zijn lage profiel en grote velgen. Verder zijn er veel bijzondere dingen te melden qua design. Bijvoorbeeld het chroom dat van de koplampen naar het dak doorloopt, de kleine achterruit, het grote glazen dak en de platte uitlaten. Aërodynamisch heeft Citroën de zaken ook goed op een rij, de Cw-waarde ligt op slecht 0,26
 
Ruimtevaart
Binnenin de C-SportLounge gaat het er allemaal luxe aan toe. De sfeer in het interieur is geïnspireerd door de ruimtevaart. Wat wij ons hier precies bij voor moeten stellen is nog niet helemaal duidelijk, want Citroën heeft hiervan nog geen foto vrijgegeven.
 
Design richting
Aan de C-SportLounge is de nieuwe Citroën design stijl goed te zien. Volgende modellen zullen hier vast design-trekjes van mee krijgen.

Gerelateerde artikelen

DS3 Crossback mikt op MINI Countryman

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.