Autonieuws

ClassicsNL 2016

14 redenen om dit weekend naar ClassicsNL te gaan

Heerlijk vergapen aan het mooiste dat de autobranche ons door de jaren heen heeft gebracht. Van peperdure bolides tot betaalbare iconen. Het kan allemaal op ClassicsNL waar zo'n 400 klassiekers in allerlei soorten, maten en prijsklassen onder één dak te vinden zijn. Wij keken alvast even binnen en geven je 14 redenen om dit weekend naar Leeuwarden te rijden.

American (muscle) cars
N01

American (muscle) cars

De knalrode lak, het glanzende chroom, het geplooide leer. Op de indrukwekkende stand van Cars, Cola and Coins wordt je volledig meegezogen in Amerikaanse sferen zoals je die zelden ergens ziet.

Oud, ouder, oudst
N02

Oud, ouder, oudst

Het merendeel van de auto's op de beursvloer is van de jaren '50 en jonger. Deze Buick daarentegen is al bijna een eeuw onder ons.

911's
N03

911's

Populair als nooit tevoren: de Porsche 911. Op ClassicsNL staan ze er in allerlei smaken. Van spierwit tot knaloranje. Van Turbo's tot Targa's. Porsche-liefhebbers komen er niets tekort.

100 jaar BMW
N04

100 jaar BMW

Vorig jaar stond '60 jaar Citroën DS' centraal op ClassicsNL. Dit jaar is de eer aan BMW die wegens haar 100-jarige bestaan uitpakt met een aantal prachtige iconen.

Bleu Blanc Rouge
N05

Bleu Blanc Rouge

Opgesteld in de Franse driekleur geeft dit rijtje Citroën's blijk van drie belangrijke iconen uit de geschiedenis van het merk.

Stoffig
N06

Stoffig

Het zal je maar gebeuren; je trekt een oude schuur open en treft er een auto aan. En wat voor eentje. Deze BMW 3200 CS is met slechts 603 geproduceerde exemplaren een zeldzaamheid geworden. Tijd om het stof eraf te blazen!

Kijken, kijken, maar ook...
N07

Kijken, kijken, maar ook...

... inderdaad, kopen! Zoals deze Defender bijvoorbeeld. Samen met nog een heel aantal schitterende klassiekers wordt deze Brit tijdens ClassicsNL geveild.

In restauratie
N08

In restauratie

Tot op de laatste schroef wordt deze Jaguar E-type gerestaureerd. Op ClassicsNL krijg je een uniek kijkje 'achter de schermen'.

TT
N09

TT

Audi mag als merknaam amper historie hebben, maar de merken waaruit het ontstaan is heeft des te meer geschiedenis geschreven. Zoals NSU met deze TT. Weten we meteen ook waar Audi's coupé haar naam aan dankt.

Zweden
N10

Zweden

Bij klassiekers denk je al snel aan de Duitsers, Amerikanen en Fransen, maar onderschat de Zweden niet. Want ook Volvo heeft een roemrijke geschiedenis waarbij we hier in één beeld zomaar drie iconen hebben weten te vangen.

Superstation met Porsche-genen
N11

Superstation met Porsche-genen

Deze Audi RS2 en Porsche 911 hebben meer met elkaar gemeen dan je denken zou. Want wist je dat Audi's allereerste RS-model deels door Porsche ontwikkeld is? Het is zelfs direct zichtbaar aan het opschrift 'PORSCHE' op de rode remklauwen.

70 jaar Wegenwacht
N12

70 jaar Wegenwacht

Zeven decennia staan ze al voor ons klaar, de mannen van de ANWB. ClassicsNL geeft een prachtige indruk van de kenmerkende Wegenwacht-auto's van weleer.

De duurste?
N13

De duurste?

Het blijft een bijzonder verhaal. De BMW 507 werd bij zijn introductie in 1957 een enorme flop. Maar nu, 60 jaar later, zal meniggeen staan kwijlen bij een schitterend exemplaar als deze. Interesse? Neem minimaal anderhalf miljoen mee. Of vergaap je gewoon lekker aan dit schitterende exemplaar en de Z8 ernaast.

Op naar Leeuwarden!
N14

Op naar Leeuwarden!

Overtuigd? Wij wel. Sterker nog, wij zouden ons de volle drie dagen wel kunnen vergapen aan al het moois. Dus denk niet (te lang) na en ga. Meer info? Classicsnl.nl

Gerelateerde artikelen

Stoere Ford Ranger Raptor toch naar Nederland

Autonieuws
> Artikel lezen

Voor wie van kamperen én motorrijden houdt

Lifestyle & design
Voor wie van kamperen én motorrijden houdt
> Artikel lezen

Deze Scania zoekt jonge truckers

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland

Autonieuws
Super Golf-GTI (290 pk) komt naar Nederland
> Artikel lezen