Autonieuws

Klassieke facelift voor Skoda Octavia

De Skoda Octavia heeft een facelift van het klassieke type ondergaan. Met een strakgetrokken front, nieuwe uitrustingsmogelijkheden en de toevoeging van een aantal opties staat de Octavia vanaf begin 2017 weer fris bij de dealers.

Met de Octavia moet Skoda voorzichtig zijn. Het is veruit het best verkochte model van de Tsjechische autofabrikant. In twintig jaar tijd werden er wereldwijd ruim vijf miljoen van verkocht. En dat maakt het voor Skoda dat ze zorgvuldig te werk moeten gaan met deze succesformule.

Nieuw front, dezelfde inhoud
Eén van de sterkste punten van de Octavia is zijn binnenruimte. Daar werd niet aan gesleuteld. Nog altijd is er 590 en 610 liter door respectievelijk de Hatchback en de Combi te vervoeren. Wat wel gewijzigd werd is zijn front. Meest opvallend daarbij zijn de koplampen die voortaan dubbel zijn uitgevoerd. Leuk, want dat maakt het onderscheid met de Superb een stuk duidelijker.

Veiligheid als prioriteit
De facelift heeft met name effect gehad op de veiligheidsuitrusting. Nieuwe technologieën maken het de bestuurder gemakkelijker en zorgen voor meer veiligheid. Zo is er trailer assist dat wanneer de Octavia als trekkend voertuig wordt gebruikt, de besturing overneemt wanneer de auto langzaam achteruit rijdt. Voorspellende voetgangerbescherming vult de Front Assist-functie verder aan. Daarnaast is de parkeerassistent verder geoptimaliseerd. Dankzij het radarsysteem aan de achterkant bieden Blind Spot Detection en Rear Traffic Alert nu ondersteuning bij respectievelijk het veilig wisselen van rijbaan en het achteruit rijden uit parkeervakken. De rear-view camera geeft de directe omgeving rondom de auto weer op het centrale scherm.

Handige extra opties
Daarnaast is Skoda verder gaan borduren op haar praktische 'Simply Clever' features. Nieuw zijn bijvoorbeeld de sleutel waarmee verschillende gebruikers hun eigen voorkeursinstellingen kunnen opslaan, een verwarmd stuur, inklapbare tafeltjes in de rugleuning van de voorstoelen, bekerhouders die zijn toegerust op het 'vasthouden' van PET-flessen, en een uitneembare zaklamp in de bagageruimte van de Combi.

De vernieuwde Octavia en Octavia Combi staan vanaf het eerste kwartaal van 2017 bij de dealers.

De nieuwe ŠKODA Octavia Combi Greenline. Niet de enige met 14% bijtelling. Wel de ruimste! Configureer ´m hier.

De nieue Skoda Octavia, ontdek ‘m hier!

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Skoda Octavia in prijs gedaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda Octavia RS en Scout ook in het nieuw

Autonieuws
Skoda Octavia RS ook in het nieuw
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Skoda Octavia RS en Scout ook in het nieuw

Autonieuws
Skoda Octavia RS ook in het nieuw
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Octavia in prijs gedaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook buiten werkuren genieten met Octavia 245

Autonieuws
Ook buiten werkuren genieten met Octavia 245
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.