Autonieuws

Mazda laat de Japanse vlag wapperen op SEMA

Even leek het erop dat de SEMA Show een regelrecht Amerikaans tuningfeestje zou worden (met een vleugje Koreaans). Maar gelukkig is daar Mazda. Dat zal de Japanse vlag fier wapperen in Las Vegas met wederom twee pure MX-5's.

Vorig jaar verraste Mazda vriend en vijand met de MX-5 Spyder en Speedster, en aangezien die smaakmakers de handen zo goed op elkaar kregen doen de Japanners het op de komende SEMA-editie nog een dunnetjes over. Met de MX-5 RF Kuro en MX- Speedster Evolution.

MX-5 Speedster Evolution
Te beginnen met de Speedster Evolution. Zoals de naam al aangeeft is dit een doorontwikkeling op de eyecatcher van verleden jaar. In plaats van turquoisegroen heeft Mazda nu gekozen voor een maagdelijke witte koets (White Ether), maar voor de rest smoelt de MX-5 Speedster Evolution evenzo gelikt als het origineel zo zonder voorruit en met een 'dome' acher elke stoel.

Niet zichtbaar, maar zonder meer effectief is het nog lagere wagengewicht ten opzichte van de originele Speedster. Nog eens 45 kilogram heeft Mazda weten af te snoepen. Samen met de 115 kilo die er al was geloosd maakt dit de Speedster Evolution liefst 160 kilogram lichter dan de MX-5 zoals deze bij de dealer staat. En die weegt al niet bijster veel met 950 kilogram.

MX-5 RF Kuro
Minder puur, maar niet minder speels is de MX-5 RF Kuro, een speciale uitvoering van de onlangs gelanceerde MX-5 met metalen klapdak. Kuro betekent vanuit het Japans 'houtskool' en dan begrijp je meteen de matgrijze kleur van de auto. Interessanter is echter het onderstel waarop de RF Kuro staat. Dat is namelijk gelijk aan dat van de MX-5 Cup-racer, dus plankhard en daardoor watervlug. Speciaal, plakgraag schoeisel maakt dit plaatje compleet.

Tot slot het slechte nieuws, net als vorig jaar trouwens. De kans dat de Mazda MX-5 Speedster Evolution en RF Kuro in productie gaan is nihil.

Gerelateerde artikelen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Afneembare hardtop voor Mazda MX-5 Cup

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5

Autonieuws
Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.