Autonieuws

In deze pick-up van Mercedes wil je best gezien worden

In The States denken ze hier heel anders over, maar hier zwermt er toch een bepaald 'boeren'-imago rond de pick-up. Stilletjes vindt Mercedes-Benz dat ook en daarom wil het de alsmaar populairder wordende pick-up-markt bestormen met deze X-klasse, een kruising tussen een pick-up en een GLE-klasse.

Het gaat nog om een concept, maar lang duurt dat niet meer. Tegen het einde van 2017 zal de Mercedes-Benz X-klasse daadwerkelijk bij de dealers staan. Wat er dan van het conceptuele design is overgebleven is feitelijk nog koffiedik kijken, maar als het aan Mercedes-Benz ligt onderscheidt de X-klasse zich van de traditionele pick-up – die er nog altijd vaak een primitieve look and feel op nahoudt.

GLE met laadbak
Pick-ups zijn hot. In de VS, Zuid-Amerika en Down Under was dat altijd al zo, maar ook in Europa worden er meer auto's met (open) laadbak verkocht. En daar wil Mercedes natuurlijk een graantje van meepikken. Niettemin moet de X-klasse natuurlijk wel een echte Mercedes zijn.
Hoewel dat voor de 100% niet zal gaan (onderhuids gaat namelijk de Nissan Navara schuil), hebben de Duitsers wel degelijk hun best gedaan de X-klasse de uitstraling van haar personenauto's mee te geven, wat aardig gelukt is.

Zowel van buiten als binnen heeft Mercedes' eerste pick-up een X-factor die 95% van de pick-ups niet heeft. Zo wijkt het front niet eens zoveel af van dat van een GLE en vertoont het interieur grote gelijkenissen met dat van de C- en E-klasse. Oftewel, een pick-up waarin je best gezien wilt worden.

Stoer of stijlvol
Omdat men wat te kiezen wil is de X-klasse Concept meteen in twee uitvoeringen voorgesteld. Daarvan wil de X-klasse Stylish Explorer vooral stijlvol zijn en de X-Class Powerful Adventurer vooral stoer. Ga je maar vast beraden naar welke uitstraling de voorkeur uitgaat, want dat Mercedes stijlelementen van deze twee pick-ups in de optielijst van de uiteindelijke X-klasse opneemt, is nu al zeker.

Gerelateerde artikelen

Wist je dat de X-klasse niet Mercedes’ eerste pick-up is?

Autonieuws
Wist je dat de X-klasse niet Mercedes’ eerste pick-up was?
> Artikel lezen

Eerste shots van Mercedes-Benz X-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes X-klasse: Duits werkpaard met Japanse genen

Autonieuws
> Artikel lezen

De Mercedes onder de pickups trotseert de sneeuw

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.