Autonieuws

Renault verrast met SUV: Egeus

Renault neemt een heuse SUV mee naar Frankfurt. De conceptcar die de naam Egeus draagt, is Renaults interpretatie van een SUV die sportiviteit en elegantie met elkaar combineert.

Het design van het team van Le Quément ligt in de lijn van conceptcars die Renault vorig jaar toonde, de roadster Wind en de vierpersoons sportcoupé Fluence. Alleen dit keer was de opdracht anders. “Ontwerp een een SUV voor in de stad en voor daarbuiten, een soort ‘hoge coupé’ die rijplezier, elegantie en sportiviteit met elkaar combineert”, was de opdracht van Patrick le Quément, directeur industrial design bij Renault. En dat is goed gelukt. De Egeus is een sportieve SUV die geen agressie uitstraalt, wat zo veel andere SUV wel doen.
 
Glazen schuifdak
Opvallend aan de Egeus is het ontbreken van de grille. Renault heeft die achterwege kunnen laten door de grote inlaten die direct onder de koplampen zitten. Verder valt het grote glazen schuifdak op. Het mooie hiervan is dat Renault de voorruit door heeft laten lopen is het schuifdak zodat het interieur heel licht is en dat de inzittenden een goed uitzicht hebben.
 
22 inch velgen!
Ook valt de SUV op door zijn grote 22 inch velgen van de fabrikant Montupet. Hierom heen liggen zogeheten Eden Weiss banden van Michelin. Deze banden bieden een perfecte combinatie voor zowel onroad- als offroadgebruik. Ze hebben een lagere rolweerstand en dragen daarmee bij aan een lager brandstofverbruik en een verminderde CO2-uitstoot. Opvallend aan de banden zijn dat de voor- en achterbanden verschillen. Zo is het profiel van de voorbanden zo gesneden, dat het vermogen perfect wordt doorgegeven aan de weg en er een optimale grip op natte wegen wordt geboden. De achterbanden zijn voorzien van massievere wangen voor een beter weggedrag in bochten. Ook zijn de banden voorzien van het Michelin PAX System. Dit zorgt ervoor dat je met een lekke band nog zo’n tweehonderd kilometer kan doorrijden.
 
Boemerang koplampen
Ook bijzonder aan de Egeus zijn de koplampen. Deze lampen zijn ontwikkeld samen met Valeo en zijn in de vorm van een boemerang uitgevoerd. De hoeveelheid en de verdeling van het licht aan te passen aan de rijomstandigheden. Op de snelweg bijvoorbeeld worden de LEDs automatisch geactiveerd en aangepast om constant een optimaal bereik van de lichtbundel te garanderen zonder dat de overige weggebruikers erdoor verblind worden. De kleur van het licht benadert het daglicht en biedt meer comfort en een beter zicht. Ook draaien de koplampen mee in de bochten. Nog een voordeel van de dioden; ze gaan aanzienlijk langer mee dan alle huidige lichtbronnen.
 
Luxe interieur
Binnenin de Egeus gaat het er allemaal luxe aan toe. De 4 stoelen zijn onafhankelijk van elkaar en bekleed met leer. Ook is de middenconsole voorzien van blauw leer. Al met al zorgt het voor een bijzondere sfeer in de auto. De prachtige tellers vergroten dit gevoel alleen nog maar. De snelheid van de Egeus is hierop zowel analoog als digitaal af te lezen. Boven aan het dashboard en in het midden van de auto bevindt zich een interactief scherm met daarop informatie voor alle passagiers, waaronder een gedetailleerde navigatiekaart.
 
250 pk diesel
Onder de kap van de Egeus ligt een 3.0 liter V6 dieselmotor met 250 pk. De SUV beschikt ook over een compleet automatisch vierwielaandrijving systeem. Het vermogen wordt via een zeventraps automaat op de weg gebracht.

Gerelateerde artikelen

Renault Ez-Go wil je stadsgids zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe

Overige
​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.