Autonieuws

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Nog geen jaar heeft het geduurd, het elektrische supercar-avontuur dat Audi R8 e-tron heet. De Duitsers hebben de productie gestopt wegens teleurstellende verkopen.

Audi experimenteerde voor het eerst met een elektrische R8 tijdens de levenscyclus van de eerste generatie. Dat duurde uiteindelijk nog zes jaar, tot op de Autosalon van Genève in 2015. Toen introduceerden de Duitsers de R8 e-tron op basis van de nieuwste generatie, om in de loop van dat jaar aan de productie te beginnen. Maar nu is die dus al weer stopgezet.

Neus ophalen
Valt uit dit teleurstellende avontuur op te maken dat men (nog) niet zit te wachten op de elektrische, geruisloze supercar? Misschien, want aan de specificaties en prestaties van de R8 e-tron kan het niet hebben gelegen.

De R8 e-tron maakte gebruik van twee bij de achterwielen gemonteerde elektromotoren die een totaal van 462 pk en liefst 900 Nm konden opwekken. Van 0 naar 100 km/h was zodoende al binnen 4 seconden gepiept, vergelijkbaar met de benzineslurpene V10-versies.

Ontiegelijk duur
Audi zelf gooit de korte levensduur van de R8 e-tron op diens prijskaartje. Die bedroeg namelijk € 1 miljoen. Behoorlijk absurd als je weet dat je voor die prijs vijf Tesla's Model S P100D kunt kopen, elk met dezelfde prestaties.

Audi kon echter niet zakken in prijs vanwege de torenhoge ontwikkelingskosten in combinatie met de sowieso beperkte oplage van de R8 e-tron. Nog geen 100 zijn er verkocht. We zijn dus zeer benieuwd hoe de Rimac One het ervan af gaat brengen. Die EV-supercar zit namelijk in het zelfde schuitje.

Gerelateerde artikelen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Audi presenteert speciale R8 Selection 24h

Autonieuws
Audi R8 Coupé V10 Plus Selection 24h
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.