Autonieuws

Opel Vectra

Opel komt met 255 pk sterke Vectra OPC

Dit zijn de eerste foto’s van de Vectra OPC. Opel neemt de snelle middenklasser mee naar de IAA in Frankfurt. De OPC zal aangedreven worden door een 255 pk sterke turbomotor.

Opel komt met 255 pk sterke Vectra OPC
Het topmodel van het Vectra-gamma krijgt een dikke 2.8 liter V6 onder de kap. Deze motor ligt onder andere ook in de nieuwe Saab 9-3 Aero en levert 255 pk. Een groot deel van het koppel is dankzij de twin-scroll turbolader al beschikbaar bij lage toeren en piek zelfs 355 Nm. Hiermee moet de auto in staat zijn om de sprint van 0 naar 100 binnen de zeven seconden te doen. De topsnelheid is in theorie zelfs hoger dan dat van een M5. Dit omdat Opel niet mee doet aan het begrenzen op 250 km/u. De OPC versie haalt 260 km/u.
 
Nieuw IDS
Om al dit motorgeweld in goede banen te leiden heeft OPC het onderstel van de nodige aanpassing voorzien. De krachtige Vectra beschikt als allereerste productieauto over een verder ontwikkelde versie van het elektronisch gestuurde IDSPlus chassis met de allernieuwste elektronische dempersturing (CDC, Continuous Damping Control). Het nieuwe CDC-systeem gaat carrosseriebewegingen nog sneller en efficiënter tegen met behulp van afzonderlijke modules. Volgens Opel is er zo een nog betere preventie van rolbewegingen, een betere carrosseriecontrole en een geoptimaliseerd comfort. Ook heeft OPC de remmen verbeterd, de grote remmen (voor: 345 mm, achter: 292mm) moeten voor een goede vertraging zorgen.
 
Blauwe remklauw
Naast technische wijzigingen is er optisch ook het een en ander veranderd. Zo is de voor en achterkant voorzien van grote luchtinlaten, heeft de auto een honingraatgrille en is de achterkant voorzien van twee dikke uitlaatpijpen. Verder staat de auto op 18 inch lichtmetalen velgen met het OPC design en zijn de remklauwen net zoals de rest van de OPC familie met een blauwe kleur gelakt. Binnenin vinden we Recaro sportstoelen, instrumenten in OPC-lay-out en een met leder bekleed sportstuur.
 
Eind dit jaar nog in NL
De Opel Vectra OPC zal zijn introductie volgende maand op de IAA in Frankfurt beleven. Aan het eind van dit jaar vindt hij ook zijn weg naar Nederland. De Vectra OPC wordt verkrijgbaar als vijfdeurs GTS en als Stationwagon. Prijzen zijn nog niet bekend.

Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Opel komt met 255 pk sterke Vectra OPC
Opel komt met 255 pk sterke Vectra OPC
Opel komt met 255 pk sterke Vectra OPC
Opel komt met 255 pk sterke Vectra OPC

Zoeken

Merk- & modeldossiers