Autonieuws

Toyota C-HR nu te bestellen. Wie durft?!

Heb je de nieuwste Toyota al ontdekt?! C-HR is zijn naam en sinds de Prius in 1997 heeft het Japanse merk niet meer zo'n spraakmakende auto geïntroduceerd. En dat maakt de nieuwe Toyota C-HR een cross-over die niet over het hoofd gezien kán en mag worden.

Toyota C-HR is een afkorting van Coupé High Rider en daarmee is eigenlijk niets te veel gezegd. Vooral en profil is het typische coupé-lijnenspel – vanwege de sterk aflopende daklijn – overduidelijk aanwezig. Het dak lijkt optisch te zweven bovendien, wat het coupé-concept alleen maar versterkt.

Van voren en achteren, met name van schuin opzij bekeken, oogt de Toyota C-HR ook zeer dynamisch. Alsof het lijnenspel actief in beweging is. Continu. Feitelijk zijn het je ogen die je voor de gek houden en durf dan nog maar eens te stellen dat de Toyota C-HR niet iets in je losmaakt. En daar was het Toyota nu juist om te doen: originaliteit!

Uniek karakter

Crossovers zijn er inmiddels te over en het onderscheid daartussen laat zo mogelijk al meer te wensen over. Toyota stapt relatief laat in dit alsmaar uitdijende marktsegment en daarom waren de Japanners er extra op gebrand het anders te doen dan de rest. Maar ook anders dan ze het zelf tot dusver heeft gedaan, zonder de C-HR te laten inboeten aan een uniek karakter. Ook knap: bij de overgang van conceptcar naar realiteit zijn nauwelijks details verloren gegaan.
“De Toyota C-HR is als een frisse wind door het crossover-landschap.”

Gewaagd van buiten, een bewezen Toyota van binnen

De Toyota C-HR is als een frisse wind door het crossover-landschap. Toch, het ex- en interieur zullen dan op je netvlies blijven plakken, qua kwaliteiten heeft de C-HR veel gemeen met bewezen Toyota's als de Pruis en Auris. We noemen zoal de vier handige portieren, ruimte voor vier tot vijf volwassenen, een prettige zitpositie, allerhande welkome (rij)features en – hoe kan het anders – een efficiënte hybride-aandrijflijn voor de C-HR Hybrid.

1.2 liter viercilinder & Hybrid

De Toyota C-HR is tevens verkrijgbaar met een 1.2 liter viercilinder-benzinemotor, goed voor 116 pk, maar de grootste troef is toch wel de Hybrid, bedeeld met dezelfde aandrijflijn als de Prius. Keurige prestaties gaan hierbij hand-in-hand met een opgegeven verbruik van 3,7 l/100 km, oftewel 1 op 26. Voor een crossover! Nieuwsgierig geworden? Ontdek alle specificaties en prijzen van de Toyota C-HR verder op www.toyota.nl

Gerelateerde artikelen

Toyota C-HR: de GT86 onder de crossovers

Autonieuws
Toyota C-HR: de GT86 onder de crossovers
> Artikel lezen

Toyota C-HR Hy-Power Concept: krachtiger en persoonlijker

Autonieuws
Toyota C-HR Hy-Power Concept: krachtiger en persoonlijker
> Artikel lezen

Deze Toyota C-HR is Ferrari's en McLarens te snel af

Tuning & styling
> Artikel lezen

Toyota met conceptcar en nieuwe Land Cruiser naar IAA

Autonieuws
Toyota met conceptcar en nieuwe Land Cruiser naar IAA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.