Autonieuws

Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden

Hyundai heeft wat te melden op de Autosalon van Parijs. Want naast een gefacelifte i10 en de monsterlijke RN30 Concept heeft het ook de aangescherpte i20 WRC naar de Franse hoofdstad meegenomen.

2 december 2016 – Hyundai's nieuwe WRC-kanon – op basis van de i20 Coupé – was al voor 99% klaar tijdens diens onthulling op de Autosalon van Parijs, eind september. Alleen de uiteindelijke livery met daarop de namen van de sponsoren ontbraken nog. Tot nu. Gaaf ding geworden zo!

Jacht op Volkswagen
Op het moment dat Hyundai Motorsport zich opmaakt voor de legendarische Rally van Corsica, rijdt moederbedrijf Hyundai in Parijs de i20 WRC voor het volgende WRC-seizoen de bühne op. Voorzien van een efficiëntere aandrijflijn, een geoptimaliseerde gewichtsverdeling en een verbeterde aerodynamica zijn de Zuid-Koreanen erop gebrand eindelijk de Duitsers (lees: Volkswagen) te verslaan op het hoogste niveau van de rallysport.

Meer vermogen, minder gewicht
Net als nu en vanwege de opgelegde FIA-regels doet de verbeterde i20 WRC het wederom met een geblazen 1.6 liter viercilindermotor. Echter het vermogen ervan is flink toegenomen, namelijk van 300 pk naar 380 pk. Een cadeautje van de FIA.

Daar komt bij dat de WRC-teams hun rallykanonnen een 55 mm bredere bodykit met grotere achterspoiler mogen meegeven om op een efficiëntere manier alle kracht op het wegdek te krijgen. Het toegestane wagengewicht wordt daarentegen met 25 kilogram gereduceerd, maar dat is juist goed. Meer pk's bij een lager wagengewicht betekent immers meer snelheid.

Monte Carlo
De i20 WRC is nog niet voorzien van zijn uiteindelijke livery en dat heeft alles te maken met het feit dat de puntjes nog op de i gezet moeten worden. De komende maanden wordt dat gedaan, om vanaf begin januari los te gaan over het onverhard dan wel gladde asfalt rond Monte Carlo. En de persoon die ervoor moet zorgdragen dat de nieuwe i20 WRC optimaal wordt geprepareerd? Ons 'eigen' Kevin Abbring uit Brabant.

Gerelateerde artikelen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Hyundai presenteert WRC-kanon voor 2016

Autonieuws
Hyundai presenteert WRC-kanon voor 2016
> Artikel lezen

Hyundai i20 krijgt stoere broer genaamd i20 Active

Autonieuws
Hyundai i20 Active
> Artikel lezen

Droomt Hyundai van een Le Mans-optreden?

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoveel pk's levert de Hyundai i30 N

Autonieuws
Zoveel pk's levert de Hyundai i30 N
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.