Autonieuws

Rijke Aziaat neemt zijn 30 Rolls-Royce Phantoms in ontvangst

In 2006 rinkelde de kassa bij Rolls-Royce al eens stevig toen het Hong Kong Peninsula Hotel in één klap 14 Phantoms bestelde. Toch is die order niets vergeleken met de order die ene Stephen Hung in 2014 plaatste bij het Britse prestigemerk. De Chinese en nogal kleurrijke miljardair bestelde namelijk 30 Phantoms. In één keer! Stuk voor stuk in het rood en voorzien van talrijke, Bespoke-details.

Ruim twee jaar na dato heeft Hung zijn op maat gemaakte 30 exemplaren van de Phantom LWB (met verlengde wielbasis dus) in ontvangst genomen. De hoogste order die Rolls-Royca ooit mocht bijschrijven. De rode limousines zijn overigens bedoeld als company cars voor Hung's nieuwe hotel, genaamd 'The 13'. Het super-deluxe hotel staat in het gokparadijs Macau en is niet te missen. De buitenkant van het complex is namelijk, net als de Phantoms, gehuld in het zelf toegeëigende Stephen Red.

Nu al oude vloot
Begin 2017 is de opening van het opzichtige hotel, waar een nachtje pitten meer dan € 100.000,- moet kosten. Die megaorder van naar verluidt 20 miljoen heeft Hung er dus zo uit als het een beetje storm loopt in The 13.
Mocht je je overigens afvragen waar 'Louis XIII' op slaat dat in de hoofdsteunen van de Phantom is geborduurd door Rolls-Royce Bespoke. Dat was de naam van Hung's beurgenoteerde imperium. Ja je leest het goed: was! Sinds kort heet het voluit The 13 Holding Ltd, en dus gaat ook het nieuwe hotel daarna vernoemd worden. Echter de mensen bij Rolls-Royce hadden het interieur van de Hung's Phantom-vloot toen al klaar…

Gerelateerde artikelen

Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd

Autonieuws
Eerste Rolls-Royce Phantom is al afgeleverd
> Artikel lezen

Fotogalerij: zo rolt de nieuwe Rolls-Royce Phantom

Fotogalleries
> Artikel lezen

Eerste officiële glimp van nieuwe Rolls-Royce Phantom

Autonieuws
Rolls-Royce telt af met de 'The Great Eight Phantoms'
> Artikel lezen

Nieuwe Rolls-Royce Phantom is eigenlijk best een lachertje

Autonieuws
> Artikel lezen

Heb je 2 jaar? De Rolls-Royce Phantom configurator is live!

Autonieuws
> Artikel lezen

Ruim 90 jaar Rolls-Royce Phantom in 90 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.