Autonieuws

Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience

Seat windt er geen doekjes om: de Ateca is ontwikkeld voor de verharde weg. Maar met deze Ateca X-Perience ligt dat totaal anders. Volgens de Spanjaarden is die erop gericht om verder te komen waar andere SUV's stoppen.

Aan zijn uiterlijk zal het in ieder geval niet liggen. De X-Perience elementen die de Ateca aangemeten heeft gekregen onderstrepen de avontuurlijke insteek. De 18 inch wielen, zwarte afwerking op de wielkasten, side-steps en de opvallende olijfgroene lak passen perfect bij de ambities van de Spaanse SUV.

Meer bodemvrijheid
Hoe hij de belofte waarmaakt om daadwerkelijk een stap verder te komen? Daar is een hele serie aanpassingen verantwoordelijk voor. Zo werd de bodemvrijheid vergroot, monteert Seat speciale banden om de 18 inch velgen, wordt de bodemplaat beschermd en beschikt het model standaard over vierwielaandrijving.

190 pk en 400 Nm
In de conceptcar, want dat is de Ateca X-Perience officieel nog, ligt een 2.0 TDI met 190 pk en 400 Nm in de motorsteunen. Grote kans dat wanneer de auto het productiestadium haalt dit meteen ook de enige verkrijgbare motorisering is. Je moet immers wel je mannetje staan.

Gerelateerde artikelen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Seat jaagt Ateca Cupra 300 over de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.