Autonieuws

VIP-tank: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard

Staatshoofden, koninklijke families en schurken opgelet: Mercedes-Maybach heeft een tank voor VIP's ontwikkeld. Deze Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard is met zijn 6,5 meter lengte en bijna 5 ton gewicht een super-de-luxe tank.

VR9, het is een term die je vermoedelijk weinig zegt. Het is een waarde die de klasse aangeeft waaraan de bepantsering van auto's voldoet. De schaal loopt van VR4 tot VR9 en geeft aan of je voertuig bestand is tegen een eenvoudig vuurwapen of automatisch geweervuur moet kunnen doorstaan. Je raadt het al wel, deze limousine van Mercedes-Maybach kan dat laatste weerstaan. Sterker nog, zelfs granaten moeten geen reden zijn tot overgave.

5.100 kg
Van ramen en portieren tot banden en plaatwerkdelen, de Mercedes-Maybach is van top tot teen bepantserd. Niet zo gek dus dat het totaalgewicht uitkomt op 5.100 kg. Naast de directe veiligheid tegen kogels en granaten is de S 600 Pullman Guard tevens voorzien sirenes, zwaailichten, speciale communicatieapparatuur en zelfs een luidspreker om met de omgeving te kunnen communiceren zonder even het raampje te openen.

Prijskaartje
Wie zijn leven niet helemaal zeker is moet overigens wel van goede huize komen. Financieel dan. Mercedes laat weten dat de prijs is vastgesteld op net geen 1,4 miljoen euro. Keuze voor een motor is er overigens niet: dat is altijd de door twee turbo's geholpen V12 met 530 pk. Pieken op de Autobahn is daar niet bij: de topsnelheid is begrensd op 160 km/h.

Gerelateerde artikelen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Gefacelifte Mercedes-Maybach weer S-klasse de baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.