Autonieuws

Mitsubishi neemt Outlander-voorbode mee naar Parijs

Mitsubishi had zich geen groter succes kunnen wensen met de Outlander (PHEV). Echter geen enkele auto heeft het eeuwige leven en dus zal er vroeg of laat een opvolger moeten komen. Op de Autosalon van Parijs willen de Japanners de meningen van het publiek daarover alvast peilen via deze GT-PHEV Concept.

Puur onze mening: er zijn weinig automerken waarbij het contrast tussen studie- en productiemodellen zo groot is als bij Mitsubishi. De één na de andere spannende concept, vaak SUV's, toveren de Japanners uit hun hoge hoed, maar als het puntje eenmaal bij het paaltje komt zijn hun productiemodellen maar wat gewoontjes. Het valt zodoende nog maar te bezien wat ervan deze GT-PHEV Concept terechtkomt, al spreekt Mitsubishi zelf stellig van een 'realistische kijk op hun nieuwe designtaal'.

Voorbode Outlander
Geven we Mitsubishi het voordeel van de twijfel dan bevat de GT-PHEV Concept inderdaad trekjes van de Outlander, maar dan dus in een geëvolueerd jasje. Bovendien, zoals de naam van de studie al aangeeft, gaat het om een plug-in hybride, dé aandrijflijn waarmee het merk zeer veel succes heeft (gehad).

Knappe actieradius
Of het om een doorontwikkeling op de bestaande PHEV-aandrijflijn of een gloednieuw hybridesysteem gaat is onbekend. Gebruikte termen als 'next generation' maken dat niet geheel duidelijk.

Wat dan wel weer duidelijk wordt aan de hand van enkele reeds verklapte specificaties is dat Mitsubishi serieus werk heeft gemaakt van GT-PHEV Concept. De auto zou namelijk in staat zijn om 120 kilometer elektrisch te rijden, terwijl de totale actieradius op 1.200 kilometer ligt (als ook de benzinetank wordt aangesproken). Dat is een afstand die in de buurt komt van menig EV en de meeste SUV's met een conventionele verbrandingsmotor kunnen alleen maar dromen van zo'n totale actieradius. Ter vergelijk: de Outlander PHEV komt maximaal zo'n 800 kilometer ver, waarvan 50 kilometer geheel elektrisch.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Mitsubishi Outlander PHEV

Autotests
Mitsubishi Outlander PHEV
> Artikel lezen

Gefacelifte Mitsubishi Outlander PHEV komt eraan

Spyshots
Gefacelifte Mitsubishi Outlander PHEV komt eraan
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander

Autonieuws
Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander (PHEV)

Autonieuws
Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Hogere prijs voor vernieuwde Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.