Autonieuws

Zo omvangrijk is het voertuigenpark van de Bugatti Chiron-eigenaar

Dat je véél centen nodig hebt om een Bugatti Chiron op je oprit te parkeren is een open deur. Maar wanneer je meer dan € 2 miljoen uitgeeft aan een auto, is die wellicht niet de eerste die je koopt. Sterker nog, het is zeer waarschijnlijk niet eens de tiende of zelfs twintigste. Bij de gemiddelde Bugatti-klant in elk geval niet.

Bugatti heeft een boekje opengedaan over het aantal auto's dat de gemiddelde Chiron-eigenaar bezit en dat blijken er nogal wat. Om precies te zijn 42 gemiddeld. Maar daar blijft het niet bij aan gemotoriseerde speeltjes. Zo wordt het gemiddelde wagenpark van de Chiron-bezitter veelal vergezeld door 1,7 privévliegtuigen en 1,4 boten. Allemachtig!

420 km/h niet genoeg
Wat ook blijkt uit een onderzoek van Bugatti is dat Chiron-kopers de opgegeven topsnelheid van 420 km/h eigenlijk niet genoeg vinden. Ten opzichte van de 410 km/h van de Veyron is de snelheidswinst immers maar magertjes, terwijl het motorvermogen significant is toegenomen. Zo zie je maar weer, het leven van een autominnende rijkaard gaat niet over rozen.

Stress over een top van +400 km/h... iets dat Bugatti zich natuurlijk niet kan permitteren en daarom is het maar goed dat de topsnelheid van de Chiron opgerekt kan worden, na het verwijderen van de begrenzer (die standaard is ingebouwd om de banden niet van de velgen af te laten vliegen). Het resultaat daarna? Een top van 458 km/h. En geloof het of niet, ook die is nog altijd elektronisch begrensd. Maar goed, de gemiddelde Chiron-eigenaar kan nu tenminste wel met een gerust hart slapen.

Gerelateerde artikelen

LEGO Bugatti Chiron al net zo gedetailleerd als de echte

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron Sport geeft iedereen het nakijken

Autonieuws
Chiron Sport
> Artikel lezen

Meer hoofdruimte in Bugatti Chiron met Sky View

Autonieuws
> Artikel lezen

Vooruitblikken op Bugatti Chiron Grand Sport

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.