Autonieuws

BMW i

BMW i werkt aan EV's op basis van bestaande BMW's

Het gaat minder florissant met BMW i dan vooraf gedacht. Met name de i3 verkoopt teleurstellend en daarop heeft men in München besloten een andere koers te gaan varen met het EV-label. In de (nabije) toekomst verschijnen er ook elektrische varianten op basis van bestaande BMW's.

'BMW i straks op basis van bestaande auto's'
Dat BMW i nimmer meer met een geheel eigen EV op de proppen komt, is niet gezegd. Maar de i3 en i8 krijgen vrijwel zeker gezelschap van een volledig elektrische 3-serie en X4. Ook een soortgelijke MINI zou in het vat zitten volgens het Duitse Handelsblatt. De krant beweert op te hoogte te zijn gebracht van BMW's strategieaanpassing via bronnen die dichtbij het merk staan.

Tesla
Als een van de redenen om een andere koers te varen wordt de populariteit van Tesla genoemd. Maar ook de aanstormende EV's van aartsrivalen Audi en Mercedes zouden een doorn in het oog van BMW zijn. De elektrische 3-serie, die er al wel als plug-in hybride is, zou de eerste vuist hiertegen zijn en dan met name de Model 3 uit Amerika. Wat dat betreft heeft BMW dus nog eventjes om zich voor te bereiden.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers