Autonieuws

Door de 200 mph-barrière: Bentley Flying Spur W12 S

Kennelijk bestaat er ook de magische 200 mph-barrière (+320 km/h) voor limousines. Wisten wij niet. Jij? Hoe dan ook, bijster vaak is die nog niet doorbroken. Sterker, de Bentley Flying Spur W12 S is pas de tweede keer.

Het scheelt 2 km/h. Praktisch niets dus. Desalniettemin is de nieuw gepresenteerde Bentley Flying Spur W12 S niet de snelste limousine ter wereld. Nipt, want de Aston Martin Rapide S kan 327 km/h. Toch valt er nog wat meer respect op te brengen voor de Bentley. 325 km/h met zo'n frontaal oppervlak is namelijk een gevecht tegen de natuurwetten die zijn weerga niet kent. De gestroomlijnde Aston heeft het wat dat betreft een stuk makkelijker.

Raadsel
Feitelijk had Bentley de 200 mph-grens al eens doorbroken dan wel geëvenaard. Met de 'gewone' Flying Spur W12. Die loopt namelijk 320 km/h op topsnelheid. Echter omdat er ook een Flying Spur V8 S is kon een soortgelijke versie van Bentley's majestueuze W12 natuurlijk niet achterblijven. Vandaar een W12 S. Slechts 9 pk en 20 pk luidt de vermogenswinst. Naar een totaal van 635 pk en 820 Nm. Genoeg. Maar waarom niet net wat meer, Bentley?! De legitieme claim 'wij hebben de snelste limousine ter wereld' doet het immers altijd erg goed in de media.

Carbon-keramisch
Snel is de Flying Spur W12 S ondanks zijn gewicht van 2,5 ton ook op de spurt naar 100 km/h. In 4,5 seconden kan dat al achter de rug zijn. Adequaat stoppen doet 'ie ook, volgens de Britten. Dankzij carbon-keramische schijven. Niet standaard natuurlijk, maar optioneel. Zijn ze aangevinkt, dan zie je dat aan de gekleurde remklauwen. Discreet zwart kan natuurlijk ook, geheel in lijn met de specifieke details van de Bentley Flying Spur W12 S. Zo zijn de grille, raamlijsten, koplampen en anders sierlijsten namelijk ook bewust zwart gehouden. Zelfs de 21 inch wielen met W12 S-logo's.

Gerelateerde artikelen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley Flying Spur: 5,3 meter aan weelde

Autonieuws
Bentley Flying Spur: 5,3 meter aan weelde
> Artikel lezen

Ergens op deze giga-foto staat de 'B' van Bentley. Haarscherp.

Autonieuws
Ergens op deze foto van 57,7 miljard pixels staat de 'B' van Bentley. Haarscherp.
> Artikel lezen

Bentley Flying Spur lekt van alle kanten

Autonieuws
Bentley Flying Spur lekt van alle kanten
> Artikel lezen

Komst V8 maakt Bentley Flying Spur goedkoper dan ooit

Autonieuws
Bentley Flying Spur V8 krijgt prijskaartje van ruim twee ton
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.