Autonieuws

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Porsche breidt het leveringsprogramma van de nieuwe Panamera uit met de E-Hybrid. En die is niet eens zo heel veel minder krachtiger dan de Turbo-topper, terwijl 'ie een stuk minder benzine opslokt. In theorie dan.

Na de 4S, Diesel en Turbo is de Panamera 4 E-Hybrid de vierde motorvariant binnen het leveringsgamma. Maar qua vermogen staat het hybridemodel op een knappe tweede plaats. Porsche geeft de Panamera 4 E-Hybrid namelijk 462 pk mee, bij een maximumkoppel van 700 Nm. Dat is een klap meer dan de 4S en Diesel en slechts 70 Nm minder dan de Panamera Turbo, die 550 pk weet op te wekken.

Prestaties
Met de prestaties van de E-Hybrid zit het dan ook wel snor. De spurt naar 100 km/h duurt niet langer dan 4,6 seconden en de topsnelheid ligt op 278 km/h. Maar ook aan de andere kant van het prestatiespectrum doet de vierwielaangedreven hybride goede zaken. Zo verbruikt de auto (volgens de NEDC voor plug-in hybrides) niet meer dan 2,5 liter benzine per 100 kilometer. De (letterlijk) stille kracht in deze? Een elektrische actieradius van 50 kilometer (bij een topsnelheid van 140 km/h).

Elektromotor van 918 Spyder
De aandrijflijn van de Panamera 4 E-Hybrid bestaat uit een nieuwe 2.9 liter V6-biturbo, gecombineerd met een elektromotor die rechtstreeks is afgeleid van die van de 918 Spyder. De elektromotor zelf is zodoende al goed voor 136 pk en 400 Nm. De zescilinderbenzine vult dit aan met 330 pk en een koppel van 450 Nm. Interesse? Weet dat de Porsche Panamera 4 E-Hybrid ook nog eens de voordeligste Panamera is met een vanafprijs van € 114.700,-.

Gerelateerde artikelen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.