Autonieuws

Mercedes Vision Van levert zelf pakketjes af

Een zelfrijdende auto kennen we inmiddels. Initiatieven om met drones pakketjes of maaltijden te bezorgen ook. Maar een bestelauto waarbij de pakketjes automatisch worden ingeladen en bezorgd bij de voordeur van de ontvanger, dat is uniek. Mercedes-Benz laat het zien met deze Vision Van.

Om maar met de deur in huis te vallen: zelf rijden doet de Vision Van Concept niet. Eigenlijk een tegenvaller, want juist de combinatie van een zelfrijdende én zelfbezorgende auto zou goud zijn. Dat maakt de pakketbezorger overbodig. We zien de directie van PostNL al in hun handen wrijven.

Maar goed, zover is Mercedes-Benz niet gegaan. Wel hebben ze een systeem ontwikkeld waarbij je alle pakketjes in speciale schappen zet en die vervolgens in één keer in de lege bus rijdt. Daardoor hoeven de bussen maar heel kort stil te staan om te laden.

Eenmaal op de bezorglocatie stijgt vanaf het dak een drone op die het pakketje tot aan de voordeur van de ontvanger brengt. Indien nodig zelfs twee tegelijk. Wat de bestuurder in de tussentijd moet doen is ons ook de vraag. Maar goed, het is ook een conceptcar.

Elektrisch aangedreven
Vanzelfsprekend is de Vision Van voorzien van elektrische aandrijflijn. Een echt snelle jongen is de Vision Van wellicht niet, want de elektromotor wekt niet meer dan 100 pk op. Maar hij zou het wel behoorlijk lang moeten volhouden. Afhankelijk van het accupakket dat je aanstipt, zou je moeten kunnen rekenen op een rijbereik van minstens 80 en maximaal 270 km.

Toekomstvisie of niet, wij zien wel potentie in het concept. En wie nog wat verder denkt, het design zou zomaar eens een voorbode kunnen zijn voor de op stapel staande nieuwe Sprinter.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

A-klasse Limousine is volgende sedan in Mercedes-aanbod

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes G-klasse teruggeroepen om hilarische reden

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.