Autonieuws

Ford Mustang doet wenkbrauwen verkopers fronsen

Zowel in showrooms van Ford als in die van 'vreemde' merken. Zelfs Europa's eigen levende legende, de Porsche 911, verkoopt niet zo goed als de Amerikaanse muscle car.

De Mustang is voor het eerst in de geschiedenis officieel te koop in Europa. Een beslissing die Ford veel eerder had moeten nemen, zo blijkt achteraf. Zo werden alleen al in Duitsland, toch een beetje het hol van de leeuw, de afgelopen maanden ruim 6.000 Mustangs aan de man gebracht.

Duitse lievelingen overklast
Met dit verkoopcijfer doet de Ford Mustang het beter dan heel wat Duitse lievelingen. De 911 noemden we zonet al even, maar ook de – in Duitsland – vergelijkbaar geprijsde Boxster en Caymen scoren minder goed. Zelfs de Audi TT heeft het nakijken.

Veel V8
Saillant detail: ongeveer 1 op 3 verkochte Mustangs betreft de Convertible, terwijl de 5.0 liter V8 de meest gekozen motor is. Een goede zaak, al wordt zoiets in Nederland natuurlijk keihard de kop in gedrukt door de BPM. Hoe anders is dat bij onze autominnende zuider- en oosterburen. Daar is de ultieme Mustang (met V8 dus) te koop voor ruim 40 mille. In Nederland heb je daar niet eens de Ecoboost-viercilinder voor.

Ook elders populair
Overigens is de Ford Mustang niet enkel in Duitsland gewild. Ook in België gaat hij lekker en in de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika en Saudi-Arabië voert 'ie zelfs eveneens de ranglijsten in zijn klasse aan.

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo vierde Ford de 10.000.000ste Mustang

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.