Word jij technisch manager van het bruutste wagenpark van Nederland?

Wie wil er nu niet technisch manager zijn van het bruutste wagenpark van Nederland?

Werkzaam zijn bij een autodealer kan leuk zijn. Maar zeg nu zelf: na de zoveelste checklist van een boodschappenkarretje, sobere zakensedan of stekker-hybride te hebben afgevinkt is de uitdaging er wel uit, niet? Dat gaat je niet gebeuren bij Defensie. Geen ander bedrijf heeft immers zo'n uiteenlopend technisch park. Van militaire trucks tot pantservoertuigen tot Apache-helikopters en complexe commandosystemen; als technicus bij het Ministerie van Defensie heb je ze onder je hoede. Meer weten? Lees dan verder.

Technische helden zijn het. Althans, zo noemt Defensie ze graag. Evengoed is er zeker wat voor te zeggen. Want door als technicus bijvoorbeeld een Pantserhouwitser, F-35 Joint Strike Fighter of snelvuurkanon op een Marine fregat perfect te laten werken, waak je over de veiligheid van mens en machine. Een heldhaftige taak dus, telkens verdeeld over een team van collega-specialisten. Denk jij hierin je mannetje (of vrouw) te kunnen staan of krijg je zelfs het gevoel dat zo'n functie op je lijf is geschreven? Dan is Defensie of zoek naar jou!
“Wanneer je je bij Defensie aanmeldt stort je jezelf meteen vol in het avontuur.”
Een en al avontuur
Wanneer je je bij Defensie aanmeldt stort je jezelf meteen vol in het avontuur. Zo wordt je vanaf dag één vakkundig getraind om te zorgen dat alles wat rijdt, vaart en vliegt dit ministerie optimaal functioneert. In Nederland, maar ook daarbuiten. Want dat is tevens een arbeidsvoorwaarde die niet vanzelfsprekend is in het traditionele bedrijfsleven: het uitzicht vanuit je kantoor dan wel werkplaats is telkens anders. En hoe! De ene keer opereer je ergens vanuit het ruige Noorwegen, een volgende keer ervaar je de zinderende zandvlakten van Afghanistan. Of wat te denken van de jungle van Belize? Kortom, daar kan geen A-locatie op een industrieterrein tegenop.
Uitdagende verantwoordelijkheden
Technisch specialist bij Defensie word je natuurlijk niet zomaar. Daaraan vooraf gaat eerst een gedegen en interne opleiding. Heeft de Landmacht de voorkeur? Dan stoomt Defensie je met veel bezieling klaar tot onderofficier om naderhand dienst te doen als 'technisch manager' van bijvoorbeeld geavanceerde commando- en wapencentra, militaire voertuigen of stedelijk bouwmaterieel. Bij de Marine en de Luchtmacht ligt de focus op (leidinggevende) technici voor het onderhouden van de jachtvliegers, terwijl de Luchtmacht ook elektromonteurs zoekt.
“Het uitzicht vanuit je kantoor dan wel werkplaats is telkens anders. En hoe!”

Voor ieder wat wils
Of je voorkeur nu uitgaat naar een bouwkundige functie, ICT of sleutelaar aan hightech materieel, als technisch specialist bij Defensie draag je altijd uitdagende verantwoordelijkheden en staat de volgende al te wachten. Verveling is een woord dat niet in het woordenboek van Defensie voorkomt. Enthousiast geraakt? Kijk dan tussen de uiteenlopende vacatures bij Defensie of meld je direct aan.