Autonieuws

Mercedes-AMG GLC 43 Coupé rolt zijn spieren

Er was al een Mercedes-AMG GLC 43. En dus was het slechts een kwestie van tijd dat er een GLC Coupé van hetzelfde kaliber zou volgen. Nou, hier is 'ie dan.

De Mercedes-AMG GLC 43 Coupé is voor 95% identiek aan de vierdeurs GLC 43 AMG. Nu kunnen we het hierbij laten, maar toch schrijven we de belangrijkste details ook eventjes voor je uit. Gewoon omdat we dat leuk vinden.

Vuur aan de schenen van X4 M40i
Te beginnen met de specificaties en bijbehorende prestaties. Voorin de neus van de GLC 43 AMG Coupé ligt een 3.0 liter V6 met daarop twee turbo's geschroefd. Het vermogen dat AMG uit deze motor haalt bedraagt 367 pk, bij een maximumkoppel van 520 Nm. Niet geheel toevallig net even wat meer dan de BMW X4 M40i, de onbetwiste aartsrivaal van de GLC 43 AMG Coupé.

Puike prestaties
Bijna 400 pk, wat doet dat nu met een relatief compacte crossover-coupé? Veel. Zo zit de tweedeurs GLC 43 AMG al in 4,9 seconden op de honderd en is 250 km/h ermee rijden een fluitje van een cent. Aannemelijk is dat het met de koersvastheid ook wel snor zit, want de GLC 43 AMG Coupé is standaard voorzien van permanente 4Matic-vierwielaandrijving. De verdeling van krachten is overigens geen fiftyfifty zoals je mogelijk verwacht, maar 31/69. Ten gunste van de achterwielen.

Pekelvreter
Debuteren doet AMG's nieuwste op de Autosalon van Parijs. Begin oktober aanvangt die show aan voor het grote publiek. De verkoop start in diezelfde week met nog onbekende prijzen. Ben je er snel bij, dan is rijden nog mogelijk vóór 2017 en de winter doorgaans serieus aanbreekt.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes G-klasse teruggeroepen om hilarische reden

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.