Autonieuws

Perfect getimede facelift voor Hyundai i10

Op het moment dat de vernieuwde Volkswagen Up! de showrooms inrijdt, schuift Hyundai de i10 naar voren. Actie, reactie de van de Zuid-Koreanen.

Drie jaar oud is de Hyundai i10 nu, een prima moment om de puntjes op de i te zetten. Toch blijkt Hyundai al heel tevreden te zijn over haar kleintje, want de facelift is uiterst subtiel. Zo is het front lichtjes opgefrist met bijschaafde bumpers en ronde LED-pitten in de grille die dienst doen als dagrijverlichting. Aan de achterzijde komt de i10 eveneens ietwat stoerder voor de dag door een zwarte plakkaat kunststof over de breedte van de achterbumper. Grappig, we moesten meteen aan de Cross Up! van de Duitsers denken.

Smartphone-ready
Vanbinnen lijkt alles bij het oude te zijn gebleven, al ontvangen de duurdere versies wel een geüpgrade, 7 inch infotainmentsysteem. Apple Carplay en Android Auto behoren voortaan ook tot de mogelijkheden, wat handig is voor smartphone-gebruikers. Ook nieuw, maar niet superspannend, zijn andere bekledingstoffen en accentkleurtjes her en der.

Motoren
Motorisch levert Hyundai de vernieuwde i10 met een 1.0 liter driecilinder, goed voor 65 pk, en een 1.25 liter met 75 pk. Die laatste is bekend van de i20, maar of deze in Nederland gevoerd gaat worden is nog onzeker. Verder spreken de Zuid-Koreanen over een aangepakt rijgedrag door betere aanslagrubbers te monteren en het autootje zou weer wat veiliger moeten zijn door de komst van rijstrookassistentie (Lane Departure Warning) en Front Collision Warning, een systeem dat een waarschuwingssignaal geeft als een frontale botsing dreigt te gebeuren.

De vernieuwde Hyundai i10 beleeft zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs, begin oktober. Prijzen volgen snel.

Gerelateerde artikelen

Motorpalet en uitrusting nieuwe Hyundai i10

Autonieuws
Motorpalet en uitrusting nieuwe Hyundai i10
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai i10 ontvangt prijskaartje

Autonieuws
Nieuwe Hyundai i10 ontvangt prijskaartje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.