Autonieuws

Zo is het toeven in de Skoda Kodiaq

Overmorgen is de grote dag voor de Kodiaq. Dan wordt de grote, 7-persoons Skoda officieel onthuld. Een formaliteit slechts, want zijn grootste nog overgebleven geheim, zijn interieur, ligt inmiddels ook op straat.

Skoda zet groots in met de Kodiaq. Dat begin al voordat de grote SUV officieel aan de wereld wordt voorgesteld. Met een omvangrijkste teasercampagne die de Tsjechen ooit op touw hebben gezet. Dat de nog te onthullen 7-zitter daardoor zowel van buiten als vanbinnen geen verrassing meer mag heten, zal Skoda een worst zijn. Vroegtijdige aandacht is immers ook aandacht.

Vertrouwd dashboard
Om de originaliteitsprijs is het Skoda nooit te doen geweest. Enorm ruim moest de 4,7 meter lange Kodiaq zijn. Vandaar dat het interieur nogal bekend voorkomt. Het dashboard lijkt nog het meest op dat van de Superb, met als voornaamste verschil een nog grote infotainmentscherm. Bovendien zijn de ventilatorroosters aan weerszijden van dat centrale display geplaatst in plaats van erboven.

Derde zitrij optioneel
Nog even over de ruimte. Dat zit wel snor bij de Kodiaq. Indien nodig kan er dik 2.000 liter aan bagageruimte gecreëerd worden, wat een riante hoeveelheid is. Zowel de tweede als derde zitrij moet dan niet in gebruik zijn. Overigens is die laatste niet bij elke Kodiaq inbegrepen. Je betaalt ervoor bij, tenzij de keuze valt op een duurdere uitvoering. Maar daar dus overmorgen ongetwijfeld meer over. Eventjes geduld nog.

Gerelateerde artikelen

Skoda's honger naar SUV's nog niet gestild

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda Kodiaq geprijsd vanaf € 28.990,-

Autonieuws
Skoda Kodiaq geprijsd vanaf € 28.990,-
> Artikel lezen

Skoda presenteert opgeruigde Kodiaq Scout

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu officieel: Skoda Vision E Concept annex Kodiaq Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.