Autonieuws

De MV Agusta F4Z Zagato wil je tussen de benen. Nu!

Mercedes-AMG, MV Agusta, Aston Martin en Zagato zijn op een bepaalde manier allemaal aan elkaar verbonden. En dat is uitgemond in deze supersexy MV Agusta F4Z Zagato.

Update 5 augustus 2016 – MV Agusta heeft het doek wat verder van de bloedstollende F4Z getrokken en daarbij zijn nieuwe details aan het licht gekomen. Het goede nieuws: de F4Z blijkt geen concept te zijn, zoals gedacht, maar the real deal. Het slechte nieuws: het betreft een one-off, in opdracht gebouwd van een Japanse Zagato-liefhebber, opgebouwd uit bestaande F4-onderdelen en speciaal ontworpen componenten. Zo zijn onder andere het inlaatspuitstuk, de tank, het kuipwerk en het uitlaatsysteem specifiek ontwikkeld.

Tijdloze schoonheid
De F4 is sinds de heroprichting in 1998 de onverwoestbare ruggengraat van MV Agusta. Wat wil je met zulke sensationele én houdbare looks?! Vandaag de dag zijn er nog altijd maar weinig sportmotorfietsen zo sexy. Alle kudo's voor ontwerper Massimo Tamburini, die ook zijn handtekening zette onder de Ducati 916.

Echter waar die Italiaanse con-collega (onder de vleugels van Lamborghini), net als de 'buikschuivers' van Japanse en Duitse makelij, inmiddels een heel andere koers vaart, is MV Agusta altijd behoorlijk trouw gebleven aan het design van de oer-F4. Vergelijk het 1998-model maar eens met dat recentere jaren. Dan is deze F4Z Zagato toch heel wat anders!

Café-racer met kuip
Opvallend en ook weer niet (want het Italiaanse tekenhuis staat erom bekend) is dat de MV Agusta F4Z Zagato behoorlijk rondborstig is, terwijl de hedendaagse trend bij sportmotoren juist vlijmscherpe (vouw)lijnen is. De F4Z heeft zodoende wel iets weg van de klassieke caféracer. Maar dan eentje waarbij de techniek grotendeels bedekt wordt door kuipwerk. Of dat ook zo bedoeld is, is nog niet bekend. De officieel introductie moet namelijk nog plaatsvinden. Ergens volgende week.

Gerelateerde artikelen

Mercedes G-klasse teruggeroepen om hilarische reden

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

A-klasse Limousine is volgende sedan in Mercedes-aanbod

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.