Autonieuws

Doek valt voor BMW Z4

De BMW Z4 is niet meer. Op 22 augustus liep de laatste van de band in BMW's fabriek in Regensburg. Nu is het wachten op de Z5.

De BMW Z4, intern aangeduid als E89, rolde in 2009 voor het eerst van de band. In iets meer dan 7 jaar zijn er 115.000 stuks gebouwd, een pak minder dan zijn voorganger, waarvan er bijna tweehonderdduizend werden geproduceerd over dezelfde tijdsspanne. Toch heeft BMW een opvolger gepland, al is het angstvalling stil rond die vermeende Z5.

Knallend afscheid
Leuk voor BMW en de fans is dat de Z4 afscheid heeft genomen met een knal. De laatst geproduceerd betreft namelijk een sDrive35is met 340 pk sterke zes-in-lijn onder de kap. Ook het Valencia Orange Metallic op de koets past helemaal in het plaatje van zo'n gebeurtenis. Het had immers ook een viercilindertje in vuilniszakken-grijs kunnen zijn. Toch niet even wat minders sprankelend.

Z5, waar blijf je?!
Om nog even terug te komen op de Z5. Hoewel we daarvan maar bar weinig vernemen, is reeds bekend dat 'ie samen met Toyota wordt ontwikkeld. Naar verluidt zijn de motoren van BMW, al is niet uitgesloten dat ze (in sommige versies) gecombineerd worden met een hybride-systeem van Japanse makelij. Het stalen klapdak verdwijnt en maakt weer plaats voor een exemplaar van stof.

Gerelateerde artikelen

BMW Z4 M stevent af op eenmalige oefening

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.