Autonieuws

Lada pakt flinkt uit op Autosalon Moskou

Sinds Renault-Nissan de scepter er zwaait werkt Lada hard en niet onverdienstelijk aan een positiever imago. Via representatieve en relatief moderne auto's, iets waaraan op de Moscow International Auto Salon een overdadig vervolg wordt gegeven middels liefst vijf nieuwkomers.

Officieel zijn het nog conceptcars, maar naar verluidt niet lang meer, want alle auto's die Lada op haar thuisshow in de Russische hoofdstad heeft gepresenteerd zien er productierijp uit. Enkel de (kanariegele) XCode oogt nog iets te nadrukkelijk op een studiemodel. Bewust, want de XCode visualiseert de geëvolueerde X-designtaal van de Russen.

Eén grote familie
Dat de getoonde Lada's zo in productie kunnen is op zich niet zo vreemd. Zo zijn de Vesta Sport Concept en Vesta Cross Concept namelijk carrosserievarianten op de bestaande Vesta Sedan en de X-Ray Cross en X-Ray Sport op hun beurt afgeleid van de ook al weer een paar jaartjes rondrijdende X-Ray.

Dacia-techniek
Guitig met verdere informatie is Lada sporadisch en ook nu niet. Maar er wordt nog wel verklapt dat de X-Ray Sport Concept bedeeld is met een 1.8 liter motor, goed voor 122 of 150 pk. Geen krachtbron die we zo gauw van Renault of Nissan kennen. Zelfs niet van Dacia waarop de hedendaagse Lada's doorgaans op gestoeld zijn. Maak ook niet uit, het is gewoon leuk om te zien dat Lada er het beste van probeert te maken.

Gerelateerde artikelen

Renault-Nissan deelt nu de lakens uit bij Lada

Autonieuws
> Artikel lezen

Na 40 jaar eindelijk nieuwe Lada Niva

Autonieuws
> Artikel lezen

Lada toont C-Cross concept in Moskou

Autonieuws
Lada toont C-Cross concept in Moskou
> Artikel lezen

Lada schudt zijn verleden af met de X-Ray Concept

Autonieuws
Lada schudt zijn verleden af met de X-Ray Concept
> Artikel lezen

Dit is Lada's crossover op Dacia-basis

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.