Autonieuws

Maserati breidt gamma Quattroporte uit

Op de IAA in Frankfurt zal Maserati met twee speciale versie’s van de Quattroporte komen. Voor sportieve klanten komt er de Sport GT en voor klanten die juist meer luxe willen komt er de Executive GT.

De Executive GT onderscheidt zich aan de buitenkant door extra chroom dat in de grille en op de flanken te zien is. Verder vallen ook de grote 19” velgen op. Binnenin krijgt de Executive GT ondermeer een met leder en hout afgewerkte stuur mee. Ook is de dakhemel uitgevoerd in Alcantara. Naast dit alles krijgt de luxe versie het comfort pakket mee voor de achterpassagiers en opklaptafeltjes die van hout of van titanium kunnen zijn.
 
Sport GT
Naast de Executive GT levert Maserati de Quattroporte ook als Sport GT. Deze is zoals de naam al vermoed met sportieve extra’s uitgerust. De Sport GT is gemakkelijk te herkennen aan de grote 20 inch velgen met een compleet nieuw design. Ook binnenin is het goed te merken dat het hier om een sportieve versie gaat, vooral de middenconsole valt erg op. Dit is namelijk helemaal gemaakt van carbon. Verder rust Maserati de Sport GT uit met een sport stuur, sportieve handrem en met aluminium pedalen. Naast deze optische aanpassingen, heeft de Sport GT ook nog een paar technische aanpassingen ondergaan. Dit zijn zaken zoals een sportiever uitlaatgeluid en aangepaste vering. Maar ook heeft Maserati de versnellingsbak aangepast. Deze schakelt door nieuwe software 35% sneller.

Gerelateerde artikelen

Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

Oor- en oogstrelend: Bowers & Wilkins P5 Maserati Edition

Lifestyle & design
Compact
> Artikel lezen

Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs

Autonieuws
Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs
> Artikel lezen

Verfijnd ontwerp voor Maserati Quattroporte

Autonieuws
Maserati Quattroporte
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.