Autonieuws

Nagelnieuwe Porsche Macan kopen voor 17 mille?

China heeft zich weer eens schuldig gemaakt aan schaamteloos kopieergedrag. Dit is namelijk de Zoyte SR8 die je zomaar zou kunnen aanzien voor een Duitse Macan en niemand die je dit kwalijk neemt. Zelfs Porsche niet.

Porsche heeft Zotye al schriftelijk laten weten mogelijk juridische stappen te ondernemen tegen hun kopieergedrag, maar de Chinese autofabrikant is daar weinig van onder de indruk. Hoe dat zo? Wel, omdat Zoyte eerder al weg wist te komen met de Damai X5, een Volkswagen Tiguan look-a-like, de Zoyte SR7 (Audi Q3) en Zoyte T600, een kopie van de Audi Q5. In dat licht bezien maakt Porsche dus weinig kans om Zoyte tot stoppen te dwingen.

Gooi maar op, die handdoek
Wat ook niet helpt is dat westerse automerken (want Porsche is lang niet het enige idool van de Chinezen) het lokale gerecht niet meehebben. En op financiële basis wint Porsche het ook niet per definitie. Zoyte is namelijk steenrijk geworden met haar kopieergedrag, want haar look-a-likes gaan erin als zoete koek bij de lokale bevolking. Niet zo gek wanneer je beseft dat de Zoyte SR8 verkrijgbaar is voor omgerekend 17 mille, terwijl de Macan zo'n 60.000 euro meer moet kosten in China.

Gerelateerde artikelen

Overtreffende trap: Porsche Macan Turbo Performance

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Porsche Macan

Autonieuws
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen

Autonieuws
5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.