Autonieuws

Hoe staat het eigenlijk met Borgward?

Medio 2015 zag Christian Borgward zijn droom in vervulling gaan: het begin jaren '60 ter ziele gegane automerk van zijn opa nieuw leven inblazen. Inmiddels zijn we een jaar verder.

Een eigen automerk; het is de jongensdroom van velen, maar slechts een gering percentage hiervan weet het te realiseren, laat staan slagen. Voor Christian Borgward heeft zijn opa Carl al enig voorwerk gedaan. Anderzijds kun je je afvragen hoeveel baat hem dat oplevert, want een halve eeuw in de vergetelheid gaat zelfs een ooit succesvol automerk niet in de koude kleren zitten.

Zijn gangetje
Afijn, tot op heden heeft Christian Borgward niets te klagen. En ook zijn geldschieter, de Chinese vrachtwagenfabrikant Foton, is tevreden over hoe het momenteel met Borgward verloopt. In China, waar Borgward momenteel actief is, heeft het van oorsprong Duitse merk reeds 10.000 orders van de BX7 geschreven.

Vierduizend auto's daarvan zijn er inmiddels afgeleverd aan klanten. Geen aantallen waarvan je steil achterover slaat, maar alle begin is moeilijk en het zijn er nauwelijks minder dan het ooit zo veelbelovende en ook Chinese Qoros weet te verkopen in eigen land. Niet zo gek dus dat Borgward tegen het einde van dit jaar haar dealernetwerk wil uitbreiden van 60 naar 100 filialen.

Europese kansen?
Zoals gezegd is Borgward van oorsprong Duits en kon het in de tijd dat opa Carl nog de scepter zwaaide in één adem genoemd worden met BMW en Mercedes-Benz. De wens om weer auto's te gaan produceren in het geboorteland is er dan ook bij Borgward. Sterker, hopelijk dit jaar nog valt hierover een beslissing. Mocht dat gebeuren, dan zou een productielocatie nabij Stuttgart, waar het hoofdkwartier staat, ideaal zijn. In de oorspronkelijke fabriek in Bremen bouwt Mercedes nu auto's, namelijk.

Gerelateerde artikelen

Borgward stoomt door: BX5 en BX6 gepresenteerd

Autonieuws
Borgward stoomt door: BX5 en BX6 gepresenteerd
> Artikel lezen

Borgward Isabella: klassiek merk met futuristische concept

Autonieuws
Borgward
> Artikel lezen

Borgward onthult BX 7 TS en plug-in hybride

Autonieuws
Borgward onthult BX 7 TS en PHEV
> Artikel lezen

Borgward BX7: de start van het nieuwe Borgward

Autonieuws
Borgward BX7: de start van het nieuwe Borgward
> Artikel lezen

Borgward heeft iets nieuws in petto

Autonieuws
Borgward heeft iets nieuws in petto
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.