Autonieuws

McLaren MSO HS lijkt op straatlegale 650S GT3

Verrassend genoeg is niet de 675 LT, maar deze MSO HS is de zwanenzang van McLaren's Super Series. Binnenkort is de officiële onthulling, maar de eerste legitieme foto is al een feit.

Voor wie het nog niet weet: McLaren's modellenprogramma bestaat uit drie klasses. In de Sport Series vallen de 570S, 570C en 570GT. Een tree hoger staat de Super Series, waartoe de 650S en Spider, 675LT en Spider en de 650 Can-Am Spider behoren. Tot slot zijn er nog de P1 en P1 GTR. Die horen thuis in de Ultimate Series. De drie klasses worden regelmatig aangevuld met nieuwe bolides, veelal one-offs of speciale uitvoeringen in een (zeer) beperkte oplage. De McLaren MSO HS is de eerstvolgende.

Nog lichter en krachtiger
Op Twitter en Instagram doken al enkele schimmige foto's op, maar nu lijkt het aftellen naar McLaren's nieuwe paradepaardje toch echt te kunnen beginnen. Details zijn schaars, maar wat al vrij zeker is, is dat deze super-Super Series het tot 688 pk schopt. Dat zijn er 33 stuks meer dan de 650S en dertien meer dan de 675LT. Dat klinkt bescheiden, ware het niet dat McLaren nog eens 40 kilogram heeft weten te besparen qua leeggewicht. Bovendien beschikt de 688 MSO over soortgelijke aerodynamica als de 650S GT3, inclusief vaste achtervleugel, waardoor hij nog sneller door de wind klieft. Hoe snel, dat vernemen we zeer binnenkort.

Bron: Jalopnik.com

Gerelateerde artikelen

Mini-sculptuur verklapt alvast interieur McLaren F1-opvolger

Autonieuws
> Artikel lezen

600 LT is Mclaren's volgende smaakmaker

Spyshots
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren presenteert nieuwe Long Tail, genaamd 600LT

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.