Chique Peugeot 407 Coupé

Na de presentatie van de Peugeot 407 Prologue Coupé was het design van de nieuwe 407 Coupé geen grote verrassing meer. Het wachten was op de officiele gegevens en de foto’s van het productiemodel. Dit is ‘em: de Peugeot 407 Coupé.

De 406 Coupé, die door Pininfarina werd ontworpen, is een succesvolle coupé geworden. Het model heeft veel liefhebbers getrokken en het design is nog steeds schitterend. Toch werd het, met de komst van de 407, tijd om ook de 406 Coupé te vervangen door een nieuw model. Geheel in lijn met de 407-modellen, maar wel met typische kenmerken. Zo zien we drie kieuwen voor de voorwielen, een sportievere voorbumper en een hele gelikte achterkant.
 
Flink gegroeid
Ook in het interieur is het nodige verschil waarneembaar. Er is gebruik gemaakt van duurdere materialen. Zo is het dashboard in de duurdere versies bekleed met leer en is er wat meer chroom en aluminium gebruikt. De 407 Coupé heeft een lengte van 4,82 m, een breedte van 1,87 m en een hoogte van 1,40 m. Daarmee is het model aanzienlijk gegroeid ten opzichte van zijn voorganger de 406 Coupé. Een groot voordeel van de toegenomen afmetingen is uiteraard de ruimte in het interieur. Volgens Peugeot is er plaats voor vier personen en 400 liter bagage. De achterbank is in ongelijke delen neerklapbaar om extra laadruimte te creëren.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

 
Drie motoren waarvan één diesel
Qua motorisatie kan er worden gekozen uit twee benzinemotoren en één diesel. De lichtste motor is een 2.2 liter 4-cilinder met een vermogen van 160 pk en een koppel van 220 Nm. De beide andere motoren zijn zescilinder. De 3.0 liter V6 benzinemotor levert een vermogen van 215 pk en een koppel van 290 Nm. Daarmee sprint de 3.0 V6 in 8,4 seconden naar 100 km/h. De tweede zescilinder is een 2.7 V6 HDiF, ofwel een dieselmotor met roetfilter. De diesel levert een vermogen van 204 pk en een indrukwekkend koppel van 440 Nm. De sprint van nul naar honderd is binnen 8,5 seconden een feit. De prachtige prestaties worden gecombineerd met een verbruik van 8,5 liter op 100 km. Alle 407 Coupés hebben een 6-versnellingsbak. Voor de 2.2 is dat een handgeschakelde versie, de 3.0 V6 kan zowel met een handgeschakelde als een automatische versnellingbak worden uitgerust en de 2.7 HDiF V6 is standaard gekoppeld aan een zestraps automaat.
 
Sportief onderstel
Het veelgeprezen onderstel van de 407 Berline en SW heeft als basis gestaan voor de Coupé. Tijdens een test met zowel de Berline als de SW viel ons al op dat dit een prima onderstel zou zijn voor een sportieve Coupé. Peugeot heeft het onderstel op de nodige punten aangepast om een sportiever karakter te krijgen. Zo is de voorkant 10 mm en de achterkant 23 mm verlaagd, zijn er verstevigingen aangebracht en is de besturing directer. De beide 6-cilinders hebben variabele schokdemping waarbij elk wiel afzonderlijk wordt aangestuurd. De aansturing van de dempers kan zeer snel worden aangepast waardoor het systeem rekening kan houden met alle veranderende omstandigheden op de weg (kwaliteit van het wegdek, de rijsnelheid, obstakels, zware belading, enz.). Met een drukknop kan de “Sport”-stand worden ingeschakeld, waarbij het systeem direct op de stugge dempingskarakteristiek overschakelt.
 
Veiligheid
Standaard monteert Peugeot ESP op alle uitvoeringen. Bij de 407 Coupé betekent het ESP-systeem een combinatie van ABS met EBD, BAS (Brake Assist) en ASR (AntiSlipRegeling). Twee frontairbags, twee zijairbags, twee windowbags en zelfs een knieairbag vangen bestuurder en passagiers op in het geval het fout gaat. De voorstoelen zijn uitgerust met Anti Whiplash hoofdsteunen en op alle vier de zitplaatsen zijn driepuntsgordels gemonteerd.
 
Drie uitrustingsniveaus
In Nederland zal de 407 Coupé worden geleverd in drie uitrustingsniveaus, Référence, Pack en Féline. Standaard heeft de Référence onder andere 17 inch lichtmetalen velgen, gescheiden climate control, cruise control met snelheidsbegrenzer, gelaagde zijruiten, zeven airbags, parkeerhulp achter, Xénon-lampen, radio/CD-speler, een regensensor en een controlesysteem voor de bandenspanning. De Pack is voorzien van lederen bekleding met elektrisch verstelbare stoelen, hoogwaardig JBL geluidssysteem, CD-wisselaar, parkeerhulp ook vóór, meedraaiende koplampen en een automatisch dimmende binnenspiegel. De luxe Féline-versies krijgen daarbij nog eens een met leer bekleed dashboard en een navigatiesysteem met een groot kleurenscherm.
 
Eind dit jaar leverbaar
De nieuwe Peugeot 407 Coupé maakt zijn publieksdebuut op de IAA in Frankfurt. De productie zal direct daarna aanvangen en de eerste modellen zullen eind dit jaar moeten worden afgeleverd. De prijzen worden bekend gemaakt tijdens de IAA in Frankfurt.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties